В новините
 
26.03.2009 20:07   Новината е видяна 4525 пъти
Започва почистване на терена на новата болница в „Меден Рудник”


 Започва почистването на терена, отреден за изграждане на нова многопрофилна болница в ж.к. „Меден Рудник”. Това е възможно след като преди броени дни бе подписан предварителния договор за учредяване право на строеж в зона „А” на най-големия бургаски комплекс между Община Бургас и избрания изпълнител на проекта „Многопрофилна болница за активно лечение– Д-р Пенкови” ООД – гр. Сливен.

     Теренът, който е отреден за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение с Медицински център е с площ 8937 кв. м. В момента върху него, има 110 бр. преместваеми постройки, които представляват гаражи.

     Предстоят проверки на общински служители от териториална дирекция „Възраждане” за констатиране на обектите разположени в обхвата на терена и стартиране на процедура по преместването им. На собствениците ще бъдат раздадени уведомителни писма за предстоящото строителство с едномесечен срок за доброволно премахване на постройките. При условие, че до приключване на срока обектите не бъдат преместени общинските служители ще започнат административна процедура по тяхното премахване.

     След парафиране на предварителния договор в срок от 90 дни фирмата-изпълнител трябва да подготви инвестиционният проект за построяване на сградата и да го представи за одобрение в Община Бургас. След това проектът предстои да бъде съгласуван и със съответните държавни органи – Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /РИОКОЗ/, Министерството на здравеопазването и Районната служба по „Противопожарна безопасност и защита на населението”.

     При одобрение на проекта от Общината и държавните институции, в срок от 60 дни следва да бъде подписан окончателният договор за изграждане на болницата в „Меден Рудник”.

     Според предварителният договор „МБАЛ Д-р Пенкови” ООД се задължава да построи МБАЛ с Медицински център със застроена площ 1400 кв.м. и разгъната застроена площ от 8937 кв. м. Делът на Община Бургас в новопостроената сграда следва да бъде не по-малък от 33,33% от общото надземно и подземно застрояване. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |