В новините
 
01.04.2009 01:58   Новината е видяна 4895 пъти
Бургаска театрална формация ще участва в IV младежки театрален фестивал в Пазарджик
По инициатива на Отдел „Здравеопазване и превенции” в Община Бургас се сформира Формация за модерен младежки театър към общинския клуб „J.J.COOL A”. Той е изграден по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” и осъществява дейности по здравна превенция.
Актьорите във Формацията са ученици от бургаските училища СОУ „Д. Дебелянов”, ПГСАГ „Кольо Фичето”, ПМГ „Акад. Н. Обрешков”, ГПНЕ „Гьоте”, ПГ по дървообработване, ПГ по туризъм, ГРЕ „Г. Раковски”.
Целта на работата чрез театъра и представяне на различни театрални техники е  да се формира отношение на младите хора към проблемите на ХИВ/СПИН и сексуалността; да се достигне до по-голям кръг младежки общности; да се изработи модел на нерисково поведение; да се създадат условия за алтернативни дейности за  прекарване свободното време на младите хора; да се развиват качества и умения обогатяващи общуването помежду им;  да се провокира и стимулира творчеството чрез изкуството.
Дебюта на младите театрали бе на Младежкото парти, по случай 14 февруари –Деня на любовта с небезизвестната постановка на Шекспир „Ромео и Жулиета”. Младежката публика реагира с бурни аплодисменти.
На 28. 03. 2009 год. /събота/ театралната трупа гостува на възрастните хора от бургаския старчески дом „Анка и Цвета Върбанови” и ги зарадва със свое представление.
От 01. 04. 2009 год. до 05. 04. 2009 год. по покана на Театрална формация „Приятели” и Младежки дом – гр. Пазарджик формацията ще вземе участие в 4-ти младежки театрален фестивал на смеха „Океан от любов” – Пазарджик 2009 год.
На фестивала Формацията ще се представи с авторския комедиен скеч „Скандал и изневяра, вярност и любов”.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |