В новините
 
03.04.2009 03:57   Новината е видяна 5087 пъти
Демонстрации на соколи и старинни оръжия на изложбата ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2009

Демонстрации на ловни соколи е новата атракция, която се включва за първи път в тазгодишното издание на международната изложба “Природа, Лов, Риболов”. Тя ще се проведе от 1 до 5 април в Международен панаир Пловдив.
Посетителите ще могат да видят как се обучават ловни соколи и сами да опитат, заяви Павел Якимов, председател на Българската асоциация за запазване на грабливите птици. Специалисти ще демонстрират как соколите преследват примамка, как се викат птиците, когато са далеч, и други тънкости на лова с тях. В България той е забранен, но се практикува в много други държави, а традициите съществуват от 10-12 хиляди години, обясни Павел Якимов. Тренировките, в които могат да участват всички желаещи, ще са от 2 до 4 април в два тура – в палата 3 на панаира и извън Пловдив.
Обучени соколи се използват за охрана на летища, рибарници и лозови масиви от  птици, които вредят. Те се “грижат” и за чистотата на паметници на културата в Москва, Париж, Лондон и други големи европейски градове, защото прогонват гълъбите и враните, които ги цапат. В този смисъл соколарството има много икономически, екологични и социални ефекти, с които искаме да запознаем посетителите на изложбата “Природа, Лов, Риболов 2009”, каза Павел Якимов.
Ловни трофеи, които са национални рекордьори, ще бъдат експонирани на щанда на Съюза на ловците и риболовците в България, който е съорганизатор на изложбата заедно с Държавната агенция по горите и Международен панаир Пловдив.
Ловни оръжия и прибори от 17-и, 18-и и 19-и век също са част от експозицията. Сред тях е и пушка с дължина 2 метра.
Фирми от 16 държави ще се представят на 15-ото издание на международната изложба “Природа, Лов, Риболов”. Те ще покажат оръжия, оптични прибори и оборудване за лов и риболов, ловни и риболовни принадлежности и облекло, специализирани транспортни средства, атрактивни туристически дестинации, аксесоари, специализирани издания и литература. Отново ще присъства и раздел “Екология” - национални паркове и резервати, дивечовъдна дейност, дърводобив, използване и съхранение на природните ресурси.     
Сред участниците в изложбата са Чешко-Моравският ловен съюз и Латвийският сафари клуб.
Специализирано изложение за ловни породи кучета е предвидено за 4 и 5 април в рамките на Международните киноложки изложби за връчване на титлите C.A.C и C.A.C.I.B., които ще са в палата 18 на панаирния комплекс.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |