В новините
 
03.04.2009 21:48   Новината е видяна 5786 пъти
Откриха първата Детска психиатрия в Южна България

Пловдивският „Лайънс клуб” организира утре благотворителен бал за набиране на средства за оборудване на новото отделение с апаратура

Бъдещето на психиатрията е в превантивното лечение. Статистиката в ЕС сочи, че 20% от децата имат нужда от психологическа или психиатрична помощ, но, ако заболяванията се открият в ранен стадий, пациентите могат да се излекуват. Това заяви ръководителят на Клиниката по психиатрия и медицинска психология в УМБАЛ “Свети Георги” доц. д-р Валентин Акабалиев при откриването на първата в Южна България Детска психиатрия. Според него младежите страдат от почти всички видове зависимости, но не са редки и случаите на мании, депресивни състояния и шизофрения

Близо 80% от всички наркомани стават зависими на възраст между 11 и 14 години, предполагаме, че такива ще бъдат и по-голямата част от нашите пациенти, обясни доц. Акабалиев.

За строежа на новото отделение в Пловдив са изразходвани 168 хил. лева – от тях 48 хил. лева са осигурени от собствените приходи на Университетската болница „Свети Георги”, а 120 хил. – от местния „Лайънс Клуб”.

Лентата бе прерязана днес от Лъчезар Бакърджиев – дистрикт управител на клубовете за България и зам.-изпълнителният директор на УМБАЛ “Свети Георги” д-р Константин Зисов.

Новото отделение се намира в съседство с Психиатричната клиника на УМБАЛ „Свети Георги” на бул. „Васил Априлов” №15. Разгърнатата площ на сградата е 120 кв. метра, като тя ще разполага с поликлиника и стационар с 8 легла.

Детската психиатрия ще заработи до месец, защото предстои оборудване на помещенията и събиране на екип от специалисти. Утре, 3 април, Пловдивският „Лайънс клуб” организира благотворителен бал за набиране на допълнителни средства за закупуване на апаратура и обзавеждане на отделението, каза Лъчезар Бакърджиев.

Балът ще е в Новотел – Пловдив от 19,30 часа





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |