В новините
 
06.04.2009 12:21   Новината е видяна 3783 пъти
След представяне на стихосбирката си „Муршрути” в столицата, живеещата в Женева поетеса ще е гост на читалище „Фар” в Бургас

ИЗБЯГАЛАТА ОТ ФРАНЦИЯ ПОЕТЕСА, НАСЛЕДНИЧКА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ МАРШАЛ НЕЙ, Е В БЪЛГАРИЯ
Швейцарската поетеса Катрин Емри за първи път е на посещение за първи път в България. След представяне на стихосбирката си „Муршрути” в столицата, живеещата в Женева поетеса ще е гост на читалище „Фар” в Бургас.
Емри е автор и на книгата "Викове", която излиза през 2005 година в женевското издателство "Беневан". Година по-късно част  от тези стихове са превърнати в песни. В лиричните изповеди на родената във Франция поетеса изплуват като тъмни сенки нейни спомени от миналото. Те са свързани с противоборството на Мишел с нейната фамилия, в която като че ли няма място за писатели, а само за гениални военни.
Причината е проста: неин пра-прадядо е великият пълководец от времето на наполеоновите войни маршал Мишел Ней, издигнал се до този пост благодарение на своя офицерски талант.
Емри току-що издаде своята втора стихосбирка „Маршрути”, която е двуезична. Френско-българското издание е резултат на инициативата и преводаческите усилия на бургаския писател Станислав Марашки и дело на ИК "Жажда". Стихосбирката „Маршрути” изгражда мост от брега на женевското езеро до бургаския черноморски бряг и завихря поетични емоции, които се завихрят в изкусително хоро, на което не могат да не се хванат всички онези, които са избрали поетичното слово за своя съдба. Автор на предговора е преводачът и редакторът на книгата Станислав Марашки.
По този повод на представянето на книгата швейцарската поетеса долетя за седмица в страната ни. Стилът на Емри е въздействащ - тя издига искреността до висотата на поетичен образ. Това е нейното главно оръдие за изстрелване на поетични внушения, които улучват право в сърцето.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |