В новините
 
09.04.2009 15:05   Новината е видяна 9638 пъти
Няма мистерии в ОУП на Бургас.

Каквото и да тръгне в Бургас - все е накриво. Прът в колелата е провинциалният манталитет, заел позиции в главите на придобилите жителство. Архитектите са съсловие, при което правилата изглеждат ясни, за разлика от тези в софтуерния бранш. И сразу - да, да ама не ...  - нова вълна от вопли от отсамшната страна на вълнолома.

Завист, злоба, мераци и няколко необмислени действия на Общината , а може би предхождащи такива на МРРБ, като и двете институции все си търсят идол, предизвикаха раздор и смешки в сравнително единната общност на Архитектите.

При подобно обстоятелства се използват идиоми като "на краставичаря краставици ще продава", "като парле пред майка си", "на баща си нож ще вади", но в случая е много по-сериозно, защото личната трагедия с обещанията дадени преди изборите се превръща в скандална тема за Бургас.

"Стратезите" събирали и правили сметки и размествания, разигравали коне и офицери и пренареждали листите преди местните избори, са огелпили и уви в една урна са попаднали две групи, които би следвало да са в различни.

За съжаление на простосмъртните не става ясно кой какво прави на Бургас. Има Област, Община и Град - и всичко това е все Бургас. Стратегически погледнато малките се борят за града, но той е само един ареал в Общината и областта.

Общинската администация пак зае позиция "гузен негонен бяга" и тзи позиция се визуализира а текст по следния начин:

Работата по Общия устройствен план на град Бургас продължавала
Община Бургас не е страна по договора сключен между Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и фирма „Атика Р5” ООД за изработване на проект за изменение на Общия устройствен план /ОУП/ на община Бургас.
Община Бургас е възложител на договора от 07.10.08 г. с Гражданско обединение „Геощрих” за изготвяне на ОУП на град Бургас. Той е съгласуван с МРРБ и е сключен след решение на Общински съвет – Бургас. Проектът за ОУП на града обхваща територията на град Бургас с неговите квартали и прилежащите им землища.
След решението на Министерски съвет, издадено на 02.02.09 г. населените места Ветрен и Банево са присъединени към гр. Бургас като негови квартали. Тяхната територия също ще бъде включена в обхвата на града и съответно в новия ОУП на град Бургас. За територията на Ветрен и Банево има изготвено задание, което е прието от Общински съвет и в момента се провежда процедура по проектиране на тази територия и включването й към Общия устройствен план на града.
Прекратяването на договора на МРРБ с фирма „Атика Р5” не променя условията по договора на Община Бургас с ГО „Геощрих”, тъй като двете процедури са независими една от друга по отношение на възлагащия заданието орган. Работата по ОУП – а на гр. Бургас продължава в указания обхват и съгласно сключения в края на миналата година договор. 
Пресцентър на Община Бургас





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |