В новините
 
12.04.2009 03:54   Новината е видяна 4747 пъти
Ариана зарибява 8 водоема в страната

Тази пролет една добра традиция среща друга добра традиция в името на приятно изкараното свободно време. Една от най-продаваните български бири Ариана избира едно от най-разпространените хобита у нас - риболовът. От средата на април марката стартира паралелно национална промоция за новата ring-pull капачка и кампания под мотото „Пролетно зарибяване”. Основната идея на двете инициативи е висококачествената бира, на която всеки може да се наслади, отдавайки се на своето хоби в компанията на добри приятели. 


Кампанията по зарибяването на водоеми е вдъхновена от пролетните промоции на марката за новата ring-pull капачка, които Ариана стартира паралелно в магазини и заведения на територията на цялата страна. Всеки закупил Ариана може да улови един от подаръците – джобно ножче, тениска, шапка, чаша или още една бира. От средата на месец април до средата на юни, потребителите на висококачествената Ариана могат да посрещнат атрактивните бусове на марката, които ще гостуват в над 30 града в цялата страна.  


Кампанията „Пролетно зарибяване” на Ариана започва дни преди забраната за риболов на територията на страната, която влиза в сила от 21 април. Забраната е заради размножителния период на рибите. По време на кампанията, която ще продължи два месеца са предвидени за зарибяване 8 водоема край градовете Бургас, Варна, Враца, Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово, Шумен, Благоевград. Ариана ще осигури около 2 тона зарибителен материал. 


Ариана се включва в тазгодишното зарибяване, като по този начин подкрепя възстановяването и опазването на биологичното равновесие и обогатяване на рибното разнообразие във водните екосистеми. Зарибяването във всеки водоем се извършва с изключителното съдействие на Изпълнителната агенция по риболов и аквакултури (ИАРА).


Кампанията „Пролетно зарибяване” се извършва с изключителната медийната подкрепа на БГ Радио, вестник „Рибар” и списание „Лов и риболов”.
 


 


Още за марката Ариана:

Ариана е висококачествена бира, създадена по стара чешка традиция, която води началото си от една от първите пивоварни фабрики в България, основана от братята Богдан и Георги Прошек през 1884 г. в София.
През 1881 г. братя Прошек започват строежа на пивоварната фабрика на ул. “Сан Стефано” №22 в София, която се пуска в експлоатация през 1884 г.
През 1891 г. Бирата, произвеждана в България, получава почетен диплом и златен медал от изложбата в Анверс (Белгия), а година по-късно е отличена от чешките специалисти пивовари на изложба в Прага.
Бира Ариана носи името на една от най-старите бирарии в София, разположена на централния вход на Борисовата градина.
След национализацията през 1947 г. фабриката на братя Прошек се преименува на пивоварна „Витоша”, но фабриката остава по-известна със старото си име, като по-късно става част от комбинат „Софийско пиво”.
През 1974 г. увеличеното потребление и необходимостта от изграждането на нова по-модерна фабрика за пивопроизводство налагат изграждането на пивоварната в Горубляне през 1974 г.
От 1 август 1978 г. фабриката на братя Прошек е затворена, като целият персонал и производство са прехвърлени в пивоварната в Горубляне.
През 1996 г. дружеството „Софийско пиво” се преименува на “Пивоварна Ариана".
През 1997 г. контролният пакет от акциите на “Пивоварна Ариана” са придобити от "Хайнекен" и "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Кампъни".
Края на 2003 г. – началото на 2004 г. “Пивоварна Ариана” окончателно е затворена и производството изцяло се концентрира в “Пивоварна Загорка”.
Националната марка Ариана е една от основните в портфолиото на „Загорка” АД и допринася 50% от общите продажби на компанията. Ариана понастоящем се произвежда в “Пивоварна Загорка” в Стара Загора.
От февруари 2008 г. Ариана е с иновативна ring pull технология за отваряне. Новата технология позволява отваряне на стъклената 0,5 л. бутилка само с едно движение .





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |