В новините
 
14.04.2009 13:58   Новината е видяна 5600 пъти
Общината възстановява КПП и купува мобилен радар

Кметът разпореди спешни мерки за обезопасяване и засилване контрола на рисков участък
Кметът Димитър Николов разпореди днес да бъдат предприети спешни действия за обезопасяване на един от най- рисковите пътни участъци – изхода на Бургас за Южното Черноморие.
Мерките са в правомощията на съответните държавни институции, но тъй като няма предвидени средства за тях, ще бъдат извършени и финансирани от Община Бургас. 
Повод за извънредните действия са множеството пътни инциденти с жертви и ранени и предстоящия летен сезон, когато по традиция черната статистика в Бургас се увеличава. По данни на полицията, морският град е на първо място по констатирани случаи на превишена скорост в страната. 
До месец заместник кметът по ТСУ инж. Костадин Марков ще трябва да финализира реконструкцията на отдавна изоставеното полицейско КПП на изхода за Созопол. След ремонта му, там ще дежурят служители на КАТ, които ще извършват ежедневни проверки на преминаващите автомобили. 
В срок до 20 дни, директорът на дирекция „УКОРС” Костантин Луков, ще трябва да представи доклад за начините за обезопасяване на участъка, като например варианти за поставянето на т.нар. „гъвкави” мантинели. 
Община Бургас стартира процедура и за закупуването на мобилен радар, който ще бъде поставян на отсечките, на които традиционно се шофира с най- висока скорост.  
Кметът е разпоредил и да се проучи възможността за закупуването на електронни табели, които отчитат и предупреждават за превишена скорост преминаващите автомобили. 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |