В новините
 
15.04.2009 21:09   Новината е видяна 4676 пъти
Mars Incorporated е първият в света производител на шоколадови изделия, който се посвещава на фундаментална промяна в прилагането на практиките за отглеждане на какаовата суровина

Mars Incorporated е първият в света производител на шоколадови изделия, който се посвещава на фундаментална промяна в прилагането на практиките за отглеждане на какаовата суровина. До 2020 г. компанията се наема да сертифицира всичките си доставки на какао, като произведени по отговорен и съобразен с опазването на околната среда начин. В продължение на 30 години Mars е лидер в усилията за прилагане на методи за отговорно отглеждане на какаото в шоколадовата индустрия, като инвестира над 10 милиона долара през всяка от последните години в различни инициативи.


„Като лидер в поощряването на устойчивите методи в земеделието и по-конкретно в какаовата индустрия, Mars работи активно за внедряване и усъвършенстване на отговорното отглеждане на какаовата суровина. Нашата отдаденост към устойчивото развитие е сериозна и дългосрочна, а тази инициатива е важна стъпка към глобалния ни ангажимент да закупуваме само какао, което е сертифицирано като произведено по отговорен начин”, заяви Пол Майкълс, президент и главен изпълнителен директор на Mars.


Международната организация с идеална цел Рейнфорест Алианс (Алианс  за опазване на тропическите гори) работи в името на запазването на биоразнообразието и осигуряването на отговорни начини за прехрана чрез промяна в методите на обработка на земята, практиките в бизнеса и потребителското поведение. Mars и Рейнфорест Алианс поставят началото на многогодишно сътрудничество в множество държави по света. Цел на това партньорство е до 2020 г. 100 хиляди метрични тона какао годишно, използвани в продуктите на Mars, да са сертифицирани от Рейнфорест Алайънс. Това е голяма част от суровината, която Mars влага в своите шоколадови изделия. 


Тенси Уелан, президент на Рейнфорест Алианс, пояснява: „Решението на Mars за използване на какао, сертифицирано от Рейнфорест Алианс, доказва, че корпорацията е истински отдадена на идеята за отговорно земеделие. Когато компании от ранга на Mars показват такова високо ниво на лидерски умения, резултатите се измерват в подобряване качеството на живот на фермерите, отглеждащи какао, техните семейства и общностите, в които живеят, както и в постигането на по-чиста и по-зелена околна среда за всички ни.”


Постигнатото споразумение обвързва още повече Mars с отглеждащите какао земеделци. Сътрудничеството има за крайна цел да помогне на производителите на какао да спазват критериите, поставени от Рейнфорест Алианс и други членове на т.нар. Мрежа за устойчиво земеделие. Фермерите се учат да използват нова техника и технологии, които значително повишават добива и съответно доходите от производството на суровината. От това имат полза те и техните семейства, а в същото време се постига най-висшата цел за опазване на околната среда.


Сертифицирането чрез Рейнфорест Алианс ще промени в положителна насока живота на всекиго по веригата – от производителя на какао до консуматора на шоколадови изделия. Улеснява се работата на фермерите, подобрява се стандарта на живот на общността, чиито членове са, като в същото време се опазва природата и обитаващите я диви животни.
 


Сертификатите на Рейнфорест Алианс са базирани на стандартите, разработени в рамките на Мрежата за устойчиво развитие – коалиция на неправителствени организации, която сътрудничи на производителите на какао и други фермери от 1992 година. Сред основните критерии за сертифициране са:

Отговорни земеделски практики, в т.ч. по социални, екологични и икономически проблеми
Ограничения в използването на изкуствени торове в земеделието
Предпазване на короните на дърветата за осигуряване на сянка, която помага на отглеждането на какао, но и предпазва флората и фауната
Съобразяване с трудовото законодателство и със стандартите, регулиращи условията на труд за деца и възрастни
Здраве, сигурност и благоденствие за фермерите и техните семейства
 
 

ЗА Mars, Incorporated:

Mars Incorporated е частна компания, която произвежда някои от световноизвестните захарни изделия, продукти от хранително-вкусовата промишленост и храни за домашни любимци. С централа в Маклийн, Вирджиния, Mars има повече от 70 000 служители в 67 държави в цял свят. Глобални продажби на компанията надвишават 30 млрд. щатски долара годишно. За повече информация www.mars.com






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |