В новините
 
03.05.2009 03:28   Новината е видяна 4797 пъти
Купата на Община Варна и още танцови награди в Бургас

Поредни призове за отлично представяне завоюваха бургаските танцьори от Танцова школа ДЮН. В края на м. Май те се завърнаха от два национални турнира за модерен танц с най-престижните места и награди.


Първо място в категория Малка Група и Купата на Община Варна за цялостно представяне бяха връчени на формация Форсайт Крю на националния шампионат по Хип-Хоп „Got Flow”, организиран от Българската Танцова Организация.

Формацията се подготвя за участието си в Световния шампионат по Хип-Хоп, който ще се проведе през м. Септември в гр. Калиш, Полша. През 2008 г. Форсайт Крю спечели престижното 6 място на Световния Хип-Хоп шампионат в Германия. Ръководител на формацията е Христо Андонов – Черния.


Първо място и Награда за хореография спечели и формация Форсайт на Националния фестивал на камерния танц и танцовото шоу в гр. Хасково. Журито присъди единодушно наградите на бургаските танцьори и хореографката Петя Стойкова в раздел Съвременни танци.

На същия фестивал отлично се представиха и малките танцьори на Танцова школа „Крис” с ръководител Лорета Йовчева, които спечелиха 2 втори места в разделите народни и характерни танци и още 2 трети в раздел съвременни танци.


Бургас очевидно е град на танца J

На 8,9 и 10 Май в Бургас ще се проведе НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС за класически, характерни и съвременни танци и фрий- денс, който се организира от Общински Детски Комплекс. Председател на журито ще бъде г-н Хикмет Мехмедов – хореограф на балета на Бургаската Опера.

Бургаският конкурс е един от най-популярните форуми за модерен танц за деца и младежи в страната. Участници тази година са над 100 формации от цялата страна, които ще се състезават в различни възрастови групи и раздели.

 

Ключови думи: бургаските танцьори, Танцова школа ДЮН, модерен танц, формация Форсайт Крю, Хип-Хоп „Got Flow”, Българска Танцова Организация,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |