В новините
 
12.05.2009 19:58   Новината е видяна 4046 пъти
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН на полицията
І. Разкрити престъпления


Служители на РУ МВР - Камено са разкрили извършителите на взломна кражба на звукозаписна и озвучителна техника на стойност 4000 лева от склад в стопански двор в с.Русокастро, общ. Камено. Кражбата е  извършена през 2008 г. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са Д.П. (19) и две непълнолетни момчета (на 16 и 17 г.) – и тримата от с. Русокастро. Вещите предмет на престъплението (мич-пулт “Обертон”,  5 тонколони и светкавична система) са намерени и върнати на тъжителя. Материалите са изпратени в Районна прокуратура – Бургас. Работата по случая продължава РУ МВР – Камено.  


На 11.05.2009г. в 0.40ч. в Царево полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил “Форд”, с водач И.П.  (47) от Царево и пътници В.М. (24) от Царево и Д(Г. (24) от Бургас.В автомобила е открито ловно оръжие, а в багажника -  месо от животно. При проведените процесуални действия е установено, че тримата мъже са осъществили нерегламентиран лов в землището на с. Фазаново, при който Д.Г. е убил мъжко сърненце (около 15 кг).  По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.237 ал.1 от НК

           

ІІ. Кражби

          

На 11.09.2009 г. в 15.00 ч. в Четвърто РУ МВР – Бургас е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване проникнало в частен дом в комплекс “Меден Рудник” и извършило кражба на мобилен телефон и сребърни накити.  В 16.00 ч. в управлението е получено второ съобщение за разбит апартамент в комплекса. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в жилището, чрез взломяване патрона на входната врата. По данни на тъжителя от апартамента са отнети сребърни накити. Щети – в процес на изясняване. Още час по-късно в Четвърто РУ МВР – Бургас е получено съобщение, че неизвестно лице чрез взломяване патрона на входната врата е проникнало в апартамент в същия район на комплекс “Меден Рудник” и извършило кражба на колие, обици и пръстен от жълт метал, два часовника и други накити. В 17.30 ч. на същата дата е получено още едно съобщение за взломна кражба от частен дом в комплекса. В апартамента е проникнато по същия способ и от него липсват  сребърна гривна,  1150 лв., 100 евро и 100 щатски долара.   


За времето от 18.00 ч. на 10.05. до 07.00 ч. на 11.05.2009 г., в Бургас, неизвестно лице, чрез взломяване патрона на входна врата, е проникнало в магазин за хранителни стоки в комплекс “Славейков”  и извършило кражба на 100 лв. и различни марки цигари на стойност около 4200 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

           

ІІІ. Измами


На 11.05.2009г. в 11.30 ч. във Второ РУ на МВР – Бургас е получено съобщение от 82-годишен мъж, че около 8.30 ч. на същата дата в близост до бензиностанция в кв. “Ветрен” е  бил пресрещнат от две непознати лица, които се представили за служители на Дирекция "Социално подпомагане". Те заговорили мъжа и му заявили, че ако покаже някаква сума пари, могат да му отпуснат помощи. Тъжителят поканил мнимите социални работници в жилището си и им заявил, че разполага с 3500 лв., които трябва да изтегли от банка. Непознатите поръчали такси и придружили възрастния мъж до банков клон, откъдето той изтеглил посочената сума и отново се качил в таксито заедно с двамата си придружители. В близост до входа на Военна болница непознатите заявили, че трябва да проверят документите, взели парите и банковия документ и слезли  слиза от автомобила. Единият се насочил към входа на здравното заведение, а вторият извършител се оттеглил по съседна улица. По случая работи Второ РУ на МВР – Бургас.  


ІV. Пътно транспортно произшествие  


На 11.05.2009 г. около 23.35 ч. по пътя от Каблешково към Бургас се е движел лек автомобил лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от П.Д. (24) от Карнобат. На около 1,5 км след разклона за м.с.Черно море водачът изгубил управление над автомобила, който се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на удара П.Д. е получил контузия на главата и е настанен е за лечение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за химически анализ. Автомобилът е напълно унищожен. Причините за произшествието се изясняват. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Бургас.





Ключови думи: Разкрити, престъпления, кражба, Кражби, Измами, Пътно транспортно произшествие,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |