В новините
 
20.05.2009 12:02   Новината е видяна 4724 пъти
Фестивалът на зелениката събра 400 души в Странджа

В продължение на два дни ценителите на природните забележителности имаха възможност да видят и да се насладят на уникалните забележителности на Странджа планина.

Близо четиристотин души взеха участие във "Фестивала на зелениката" 2009, който се проведе за седми пореден път.  Началото на фестивала бе поставено в местността Селски баир край село Звездец с тържествено откриване. Поздравителни слова и адреси произнесоха директорът на Природен парк "Странджа" инж. Стефан Златаров и директорът на РДГ - Бургас инж.- Михаил Жеков. Фолклорни изпълнители и самодейци от местните села се погрижиха за доброто настроение на присъстващите. Хората имаха възможност да дегустират странджански зелник, да изберат най-вкусния странджански боб, да опитат вкусен манов мед, както и да си закупят ръчно изработени уникални изделия. Програмата продължи с поход "Пътят на звездите". Той премина през река Велека и бе съпътстван от различни спортни мероприятия. Сред тях бяха плавно спускане, стръмно изкачване, газене на реката. Любителите на екстремни изживявания имаха възможност да се спуснат с въжен тролей. След петчасов поход туристите стигнаха до село Бръшлян, откъдето потеглиха към Малко Търново, за да посетят фотоизложба "Картини от Странджа - запомнете я такава". Вечерта всички участници се събраха в местостта Св. Илия край Граматиково на палатков лагер и вечеря под звездите. На следващия ден природолюбителите посетиха защитената местност Устие на р. Велека, откриха в гората странджанска зеленика и боровинка. Организатори на събитието бяха Държавната агенция по горите и Дирекцията на ПП "Странджа".


http://www.factor-bs.com/news-8817.html





Ключови думи: странджа, зеленика,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |