В новините
 
21.05.2009 22:25   Новината е видяна 4972 пъти
Пари за образованието и работни места могат да спасят регионите от обезлюдяване

ЛИДЕР и „Новото Време” с европейска стратегия за малките общини
Пари за образованието и работни места могат да спасят регионите от обезлюдяване 
Кандидатът за евродепутат от листата на ЛИДЕР и „Новото Време” Мирослав Севлиевски беше представен пред обществеността в Карнобат. В неформална обстановка той разговаря с жители на общината, сред които много представители на малкия и среден бизнес от региона и заети в сферата на образованието. Икономическата обстановка в страната в условията на глобална финансова криза беше сред основните дискутирани теми, наред с проблемите в образователната система и развитието на културата и спорта.

     Севлиевски обясни, че ролята на депутатите, представящи страната в Европарламента, е много съществена и за конкретните региони. Особено по-малките населени места, като Карнобат трябва да полагат още по-големи усилия за участието си в различни проекти с финансиране по линия на ЕС. Това е една сериозна алтернатива за развитие на регионалната икономика, създаване на нови работни места и задържане на младите хора в града. Миграцията на талантливите и млади квалифицирани кадри към по-големите градове е много сериозен проблем. Те излизат от общината още със завършване на средното си образование, за да следват и впоследствие остават да живеят и да се реализират извън Карнобат, споделиха тревогите си участници в срещата. Това предизвиква един дълготраен негативен ефект на демографска промяна и застояването в по-малките градове предимно на възрастно, или нискообразовано население. От своя страна тази даденост затруднява интересите на сериозните инвеститори.

     Мирослав Севлиевски пое ангажимент пред гражданите на Карнобат да разработи стратегия за целево развитие на бизнеса с български и европейски капитали именно в по-малките и средни общини в страната. Приоритетно бе дискутирана нуждата от повече средства за повишаване на качеството на образованието на младите хора.

     Новите партии на България се отличават главно със своя прагматизъм, за разлика от непрекъснатия, безсмислен политически цирк, който отвращава в момента народа, обясниха от ЛИДЕР и „Новото Време”. В парламента на икономическия алианс на най-напредналите страни, българите се нуждаят не от партийни марионетки, а от сериозни лобисти на националния интерес. Кратката формула на необходимостите на всеки един българин е „Хляб, Сигурност и Работа” и ние сме длъжни да осигурим това, призна Севлиевски.

     В срещата участваха активно още г-н Димитър Колев, областен координатор на ПП ЛИДЕР – Бургас и г-н Антон Панайотов, водач на структурата на ЛИДЕР в Карнобат. Присъствалите на срещата жители на общината получиха обещание, че това няма да е последната им среща с кандидатите на ЛИДЕР и „Новото време” и им предстоят още такива дискусии за набелязване на най-важните приоритети.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |