В новините
 
27.05.2009 07:14   Новината е видяна 7546 пъти
Кризата в българския туризъм и анимацията като алтернатива за успешен сезон 200

Това е темата на пресконференцията, която ще се проведе на 27 май, от 11.00 ч. в централата на Конфедерацията (пл. „Македония 1”).

В дискусията ще участват: проф. д-р Цветан Тончев, председател на Българска туристическа камара, Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Соня Колтуклиева, генерален секретар на Съюза на инвеститорите в туризма, Станимир Станков -  председател на Националната асоциация по SPA и Wellness туризъм, професор Димитър Каменов, директор на Института по индустриални отношения и мениджмънт „ОКОМ”, специалисти и експерти в сферата на туристическата анимация и др.
Финансовата криза не е единствената причина за отлив на туристи от България. Основни причини са: лошата инфраструктура в българските курорти, неподготвеният мениджмънт, непрекъснатите проблеми, създавани от незавършено строителство, непрестанният шум и високи децибели от денонощно работещи заведения и др.

     Големият друг проблем, е в цялостната организация, обхвата и качеството на услугите, които се предлагат. Все още по-голяма част от туристическите заведения у нас предлагат само традиционния туристически продукт – подслон, храна и отдих.

     Пренебрегва се обстоятелството, че туризмът е все повече индустрия на свободното време, в която броят на клиентите ще расте, ако по време на ваканцията те получават освен добра храна и хотелски уют, още релаксация, забавления, спортни занимания, интересно общуване, приятни преживявания и нови познания.

     Тези нарастващи потребности могат да бъдат удовлетворени от новия съвременен модел – атрактивния туризъм, който предлага разнообразна палитра от  анимационни програми и мероприятия според потребностите, предпочитанията и възможностите на различните видове туристически групи и туристи.




Ключови думи: туризъм, криза, хотел, ресторант, хотелирари, ресторантьори,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |