В новините
 
29.05.2009 13:00   Новината е видяна 4478 пъти
Детско състезание по пътна безопасност

Детско състезание по пътна безопасност с участието на 70 четвъртокласници от ОУ “Христо Ботев” - Айтос и ОУ “П.К.Яворов” - Бургас ще се проведе утре - 30.05.т.г. от 10.00 ч. на площадката пред Пантеона в Приморския парк. Малчуганите ще премерят познанията си за пътната безопасност и придобитите умения да разпознават рисковите ситуации на улицата с помощта на Инспекторът по превенция към Областна дирекция на МВР -Бургас - Цветелина Рандева.

      Провеждането на детската надпревара е заключителен етап от превантивното обучение на малчуганите, протекло в двете училища през учебната 2008/2009 година с помощта на БЧК - Бургас и фирма “Бова” ЕООД. Инициативата е резултат от подписания дългосрочен договор между бургаската организация на БЧК и фирма «Бова» ЕООД, съобразно който бе поет ангажимент Президентът на фирмата - г-н Вартерес Чулуян да подпомага прояви в обществена полза, реализирани от БЧК - Бургас и Областна дирекция на МВР - Бургас.

     Стартът на превантивната кампанията по пътна безопасност за тази година бе даден с обучителни занимания с подрастващи от бургаските училища и последвалото дарение от страна на г-н Вартерес Чулуян на обучителни табла за седем училища. През месец януари близо 40 петокласници от училище «Добри Чинтулов» спряха около 200 водачи на леки и лекотоварни автомобили, движещи се в двете платна на ул. «Транспортна» в Бургас за да раздадат на всеки от тях стикер с призива «Пази детето!». През март възпитаници от Центъра за работа с деца от улицата - Бургас гостуваха на автосалона на «Опел» и «Шевролет», разположен на ул. «Проф Якимов» № 3 в к-с «Славейков», участвайки в забавна викторина с въпроси за пътната безопасност. Малките палавници, чрез Директорът на Комплекса за социални услуги - г-жа Таня Колева дариха на Вартерес Чулуян, изработени от тях пролетни картички. Работещите в автосалона на «Опел» и «Шевролет» се ангажираха с всяка една от картичките да бъде отличен закупилия автомобил от една от двете марки, като по този начин купувачът да бъде включен в стартиралата през м. януари кампанията «Пази детето!».

     Продължението на бургаската кампания през летните месеци се подкрепя и от традиционната инициатива на Министерство на вътрешните работи, стартираща в навечерието на Денят на детето - 1-ви юни и началото на лятото под мотото : “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя”!

      При утрешното детско състезание пред малчуганите от двете училища уменията си по оказване на първа долекарска помощ ще демонстрират отборът към Младежката секция на БЧК - Айтос, спечелил призовото първо място в традиционната надпревара на доброволческото сдружение. Демонстрации по майсторско шофиране и ефектът от внезапното спиране ще покажат екипи към фирма “Бова” ЕООД, а в снимките за спомен ще се включат полицаи от сектор “Пътна полиция” към Областна дирекция на МВР -Бургас. За доброто настроение на четвъртокласниците от ОУ “Христо Ботев” - Айтос и ОУ “П.К.Яворов” - Бургас са се погрижили от фирма “Парти сървис - КРИС” с Президент Христина Секлемова и “Хемус марк” АД с изпълнителен директор - Владимир Стоянов.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |