В новините
 
01.06.2009 10:12   Новината е видяна 5275 пъти
Практическо занимание по пътна безопасност с участието на 70 четвъртокласници

Практическо занимание по пътна безопасност с участието на 70 четвъртокласници от ОУ “Христо Ботев” - Айтос и ОУ “П.К.Яворов” - Бургас се проведе днес на площадката пред Пантеона в Приморския парк. Малчуганите премериха познанията си за пътната безопасност и придобитите умения да разпознават рисковите ситуации на улицата с помощта на Инспекторът по превенция към Областна дирекция на МВР -Бургас - Цветелина Рандева.

      Провеждането на детското занимание бе заключителен етап от превантивното обучение на малчуганите, протекло в двете училища през учебната 2008/2009 година с помощта на БЧК - Бургас и фирма “Бова” ЕООД. Инициативата е резултат от подписания дългосрочен договор между бургаската организация на БЧК и фирма «Бова» ЕООД, съобразно който бе поет ангажимент Президентът на фирмата - г-н Вартерес Чулуян да подпомага прояви в обществена полза, реализирани от БЧК - Бургас и Областна дирекция на МВР - Бургас.

     Стартът на превантивната кампанията по пътна безопасност за тази година бе даден с обучителни занимания с подрастващи от бургаските училища и последвалото дарение от страна на г-н Вартерес Чулуян на обучителни табла за седем училища. През месец януари близо 40 петокласници от училище «Добри Чинтулов» спряха около 200 водачи на леки и лекотоварни автомобили, движещи се в двете платна на ул. «Транспортна» в Бургас за да раздадат на всеки от тях стикер с призива «Пази детето!». През март възпитаници от Центъра за работа с деца от улицата - Бургас гостуваха на автосалона на «Опел» и «Шевролет», разположен на ул. «Проф Якимов» № 3 в к-с «Славейков», участвайки в забавна викторина с въпроси за пътната безопасност. Малките палавници, чрез Директорът на Комплекса за социални услуги - г-жа Таня Колева дариха на Вартерес Чулуян, изработени от тях пролетни картички. Работещите в автосалона на «Опел» и «Шевролет» се ангажираха с всяка една от картичките да бъде отличен закупилия автомобил от една от двете марки, като по този начин купувачът да бъде включен в стартиралата през м. януари кампанията «Пази детето!».

     Продължението на бургаската кампания през летните месеци се подкрепя и от традиционната инициатива на Министерство на вътрешните работи, стартираща в навечерието на Денят на детето - 1-ви юни и началото на лятото под мотото : “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя”!

      Пред малчуганите от двете училища уменията си по оказване на първа долекарска помощ демонстрира отборът към Младежката секция на БЧК - Айтос, спечелил призовото първо място в традиционната надпревара на доброволческото сдружение. Демонстрации по майсторско шофиране и ефектът от внезапното спиране показаха екипи към фирма “Бова” ЕООД, а в снимките за спомен се включиха полицаи от сектор “Пътна полиция” към Областна дирекция на МВР -Бургас. За доброто настроение на четвъртокласниците от ОУ “Христо Ботев” - Айтос и ОУ “П.К.Яворов” - Бургас се погрижиха от фирма “Парти сървис - КРИС” с Президент Христина Секлемова и “Хемус марк” АД с изпълнителен директор - Владимир Стоянов.




Ключови думи: пътна безопасност, превантивно, обучение, малчугани, училище,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |