В новините
 
03.06.2009 06:25   Новината е видяна 4872 пъти
ПРИНТКОМ 2009: ПЕЧАТАРСКАТА ИНДУСТРИЯ Е В ГОТОВНОСТ ЗА СЛЕДКРИЗИСНАТА ИКОНОМИКА

Печатарската индустрия в България продължава своето развитие в условията на криза – тя не е остров на благополучие, защото е обслужваща сфера на икономиката, но успешно се справя с предизвикателствата пред нея. В отрасъла работят 10-12 000 души, които създават 1-1,5% от националния брутен вътрешен продукт. Това съобщи Петър Кънев, председател на Съюза на печатарсктата индустрия в България /СПИБ/ на пресконференция преди откриването на ПРИНТКОМ 2009 в Международен панаир Пловдив.

193 фирми (53 български и 140 чуждестранни) от 24 държави участват в 11-ото издание на Международната изложба за печатна комуникация. “Информатиката, информационните технологии и свързаните с тях производства, се считат по света за антикризисни мерки”, заяви в изказването си заместник-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов, който откри ПРИНТКОМ 2009. Той обяви, че от 8 до 15 август в същата панаирна палата, където се провежда изложението, ще се състои Международна олимпиада по информатика за средношколци, с участието на около 100 държави.

“Международната изложба за печатна комуникация „ПринтКом 2009” се очертава като силна и интересна. Тя държи  нивото си от предишната година и като брой участници, и като качество на техните изделия. Това е един изключително добър симптом на фона на кризата, която засегна голяма част от клиентите на полиграфическата индустрия и издателската дейност”– каза в обръщението си Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Изложбата, която ще продължи до 6 юни, представя най-новите технологии, изделия и услуги от областта на полиграфията, издателските системи, хартиите и картоните, опаковките и етикетите, компютрите и принтерите, рекламата. Общо 20 са иновативните продукти, с 12 повече от миналата година, като 9 от тях са световна новост и 11 – новост за българския пазар.

Днес бяха обявени победителите в Националния конкурс за Печатар и Търговец на годината. В първата категория победител е Мариян Кенаров от АБАГАР АД, а във втората – Евгени Матеев от ЕМА ООД. Те получиха миниатюрно копие на печатарската преса на Гутенберг.

Голямата награда от Националния конкурс за фирмен календар отиде при Хайделберг България ЕООД.

На ПРИНТКОМ 2009 се отбелязва 60-годишнината на списание «Полиграфия» - най-представителното издание на печатарската професионална общност и официален орган на СПИБ. Георги Гергов, заместник-председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, връчи картина и поздравителен адрес на екипа на списанието.

Росен Николов и Георги Георгиев спечелиха златни медали в Десетия годишен преглед конкурс на българската фотография АКАДЕМИКА 2009, съответно в разделите за артистична и репортажна фотография. Статуетката на Фотографска академия за 2009 г. получи Александър Иванов. На изложбата в палата 11 са показани 232 творби на майстори на обектива, които са номинирани за участие от 922 фотографии на 138 автора от цялата страна.

В палата 11 са експонирани и творбите от Международния конкурс за панаирен плакат.

 





Ключови думи: Печатар, индустрия, ПРИНТКОМ, Международна изложба, печатна, Информатика, информационни, технологии,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |