В новините
 
05.06.2009 08:35   Новината е видяна 4818 пъти
ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА ПАНАИРЕН ПЛАКАТ ПЕЧЕЛИ УКРАЙНА

Серия от три плаката на тема “Създадено от природата”, на Международен панаир за алтернативна енергия, организиран от Евроиндекс, Киев, спечели голямата награда на Международния конкурс за панаирен плакат.

100 плаката от 32 панаирни организации, от 22 държави на 4 континента – Европа, Азия, Южна Америка, Северна Америка, участваха в престижния конкурс, организиран от Международен панаир Пловдив, съвместно с Международната асоциация на изложбената индустрия UFI. Проявата е единствена по рода си в света и показва изкуството на съвременния плакат в панаирната индустрия. Творбите са изложени до 6 юни в палата 11, където са експозициите и на участниците в ПРИНТКОМ 2009.

Номинации получиха плакатите на пет панаирни организации: ЕКСКО ДАЕГУ, Южна Корея - Панаир за мода; Берлински панаир – ФРЕШКОНЕКС -Международен панаир и конгрес за зеленчуци и плодове; ЕКСПОЦЕНТЪР  Москва - MЕБЕЛ 2009; БЕКСКО, Бусан, Южна Корея - Международно изложение за морска храна и риболовство; EКСКО ДАЕГУ, Южна Корея - ДАМЕКС 2009 - 10-та изложба за автоматични съоръжения и инструменти.

Конкурсът дава възможност да бъде проследявано развитието на графичния дизайн и уникалните креативни решения, посредством които се представят изложбите на световните панаирни организации.  Критериите, по които се оценяват плакатите са оригиналност на изразните средства, идеен замисъл, формат и начин на представяне на тематичната насоченост, и др. Журито е съставено от известни майстори на плакатното изкуство и специалисти по графичен дизайн, а негов председател тази година беше г-жа Лили Айгъл, мениджър по комуникациите на UFI, която сподели от Париж:

“За нас е удоволствие да признаем ключовата роля на графичните дизайнери и рекламните агенции, които се явяват основно средство в развитието на тази единствена по рода си форма на плакатно изкуство. Силното международно участие в тазгодишния конкурс показва, че панаирната индустрия оценява техния принос в рекламата на изложбените прояви”.

Носителят на Голямата награда получава пластика  на скулптура Янко Ненов и диплом, а номинираните – почетен диплом. Дипломи получават и художниците и рекламните агенции, изработили отличените плакати. Голямата награда ще бъде връчена на 76-ия годишен конгрес на UFI, който ще се проведе от 28 до 31 октомври 2009 г. в Загреб.

 





Ключови думи: плакат, Евроиндекс, Киев, конкурс, панаирен плакат,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |