В новините
 
07.06.2009 10:32   Новината е видяна 5843 пъти
Ивайло Дражев иска касиране на изборите за ЕП, съобщиха от РИК -Бургас

Жалба, с която иска касация на изборите подаде Ивайло Дражев, кандидат за депутат от листата на „Българска Социалдемокрация”. Това бе съобщено по време на пресконференция на РИК в Бургас в 10.00 часа, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Причината за това искане е, че името на кандидата не фигурира в листата на партията, която го е издигнала. След решение на съда, Ивайло Дражев бе допуснат като кандидат за евровота. Името му трябваше да е под номер пет в листа № 9, на мястото на Димитър Митев, който не може да участва заради претърпяна катастрофа. С решение на ЦИКЕП е било разрешено да се задраска грешното име на примерните бюлетини, които са извадени пред секциите. На някои места обаче е започнало задраскване от страна на членовете на СИК и на името в бюлетините, с които се гласува. Според Ивайло Дражев проблемът е настъпил някъде по веригата между възложителя и фирмата, която отпечатва изборните книжа. Той твърди, че това е направено с умисъл, тъй като негови опоненти не искали той да влезе в Европарламента. Дражев заяви, че има регистрация от ЦИК от 28 май – време, достатъчно, за да се впише името му в листата и книжата да се отпечатат правилно.
Още две жалби са постъпили в РИК - Бургас, съобщи председателят Евгени Мосинов. Те са подадени от ГЕРБ за това, че в община Руен тъмната стаичка не осигурява тайната на вота, а другата – че в две училища -„Васил Априлов” и „Добри Чинтулов” наблюдатели и застъпници носят баджове, които представляват агитационен материал. Председателят на РИК обясни, че от Централната избирателна комисия е указано точно какви трябва да са табелите на представителите на партиите, но границата между тях и агитационните материали е много тънка, тъй като баджовете съдържат имената на политическите сили.
Към 10 часа в община Бургас са гласували едва 12 300 души, което е 6.5%. Това е най-ниската избирателна активност в областта. Най-висока е тя в Руен – 17% и в Малко Търново – 16.5%. В Созопол са гласували 13%, а в Приморско и Айтос – по 12% от имащите право на глас.
Катя НИКОЛОВА

 





Ключови думи: касация, избори, Ивайло Дражев, кандидат, депутат, Българска Социалдемокрация,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |