В новините
 
09.06.2009 20:26   Новината е видяна 5732 пъти
БУРГАС СЪБИРА ПОДПИСИ, НОВАТА БОЛНИЦА „СВЕТА СОФИЯ” ДА РАБОТИ СЪС ЗДРАВНАТА КАСА ВЕДНАГА СЛЕД ОТКРИВАНЕТО СИ

Инициативен комитет от МЦ „Света София” стартира подписка, за да се допита до бургазлии, искат ли новата болница „Света София” да работи по договор с НЗОК веднага след получаване на разрешение за дейност.

Подписката е провокирана от съществуващия режим на акредитация на новите лечебни заведения към момента, според който едно здравно заведение не може да работи със здравната каса веднага след откриваннето си.

На 19 май 2009 г. в Бургас се проведе форум „Качество на медицинската помощ”, разискващ същесвтуващата нормативна база и ефекта от нея. Участвалите във форума представители на лекарския съюз, на инвеститорите в здравеопазването, както и на множество пациентски организации, излязоха със становище, новите болници да могат да работят със здравната каса, веднага след откриването си. Наредба №18, която поставя изискването лечебното заведение да работи поне 6 месеца преди да може да подаде документи за акредитация, бе изобличена като несправедлива, блокираща инвестициите в здравеопазването и ощетяваща пациентите.

„С тази подписка ние изразяваме несъгласието си със законодателство, което ощетява пациентите и нарушава правото им на безплатен достъп до модерни и висококачествени медицински услуги, както и правото им на избор на доставчик на такива. И същевременно даваме думата на бургазлии, да кажат своето мнение” - казва собственикът на новата болница, Семир Абумелих

Подписите се събират от 08.06.2009 г. до 08.07.2009 г.
Местата определени за събиране на подписи са:
- Медицински център „Света София”;
- На ул. „Александровска”, пред търговски център „Пиргос стил”.





Ключови думи: Света София, подписка, болница, НЗОК, акредитация,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |