В новините
 
12.06.2009 06:13   Новината е видяна 3931 пъти
Характерни престъпления на територията на Бургас и Бургаския край

На 10.06.т.г. около 19.10 ч. в Първо Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от диспечера на частна охранителна фирма за извършен въоръжен грабеж в магазин за мото-аксесоари, разположен на ъгъла на улиците «Гладстон» и «Александър Стамболийски» - констатирано е, че около 18.50 ч. в магазина е влязъл непознат младеж, с шапка тип «идиотка», с пистолет в ръце, който е насочил оръжието към единия от продавачите, заставяйки него и другия продавач да легнат на пода. Третата служителка в магазина е седяла на стол зад бюрото, като след заплахите на непознатия е предала сумата от около 110 лв. Единият от продавачите подал и сумата от 20 лв., след което извършителя на деянието е избягал от магазина. Работата по установяване самоличността на извършителя на въоръжение грабеж продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас.

      На 10.06.т.г. в Районно управление на МВР - Несебър е получено съобщение от 19 годишна английската туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че от хотелската й стая по неустановен до момента начин е извършена кражба на 1 000 лв., 25 английски лири, съхранявани в куфара й. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Несебър.

      На 10.06.т.г. около 09.15 ч. в момент на безнадзорност от аптека, намираща се на бургаската улица «Оборище», е извършена кражба на мъжки кожен портфейл със сумата от 1 200 лв., собственост на 72 годишен бургазлия. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас.

      На 10.06.т.г. служители от Четвърто Районно управление на МВР - Бургас и служители от «ЛУКОМА» са извършили проверка на сигнал, за това че в местността «Ченгене скеле», посредством монтиран нелегален кран се извършва кражба на гориво от продуктопровода «ЛУКОЙЛ» - «Нефтобаза - Бургас». Констатирано е, че няколко мъже с микробус след извършване на кражбата на горивото, се оттеглят от мястото през горски път в посока с. Маринка. Около 08.30 ч. на 10.06.т.г. на трасето на продуктопровода е забелязан микробус «Фиат Дукато», с бургаска регистрация, който е потеглил в посока с. Маринка. При опит да бъде спрян, водачът на микробуса е ударил и изместил от пътя патрулния автомобил на «ЛУКОМА», като по този начин си проправил път за да продължи в посока с. Маринка. От микробуса са скочили трима мъже, които се укрили в гората. Предприето преследване в гористата местност, придружено с предупредителни изстрели във въздуха, не е довели до задържане на лицата. При извършения оглед на микробуса са намерени и иззети три бидона с вместимост всеки от по 1 100 л., пълни с бензин. При извършена справка е установено, че регистрационните табели на микробуса са за л.а. «Хонда Сивик». Собствеността на микробуса и табелите на него са в процес на установяване. Оперативно-издирвателните мероприятия за уточняване самоличността на извършителите на кражбата продължават. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление на МВР - Бургас.

      На 10.06.т.г. около 11.10 ч. на паркинг до сградата на БТК в к-с «Братя Миладинови», чрез въвеждане в заблуждение, от 53 годишен мъж е отнета сумата от 5 000 лв. Извършителят се е представил за шеф на бургаската митница, който иска да използва фирмата на тъжителя за поставяне на асансьор на вилата му. В процеса на разговора непознатия споделил, че предстои ревизия в митницата и преди ревизията може да му предложи конфискувани стоки за продан. Срещу обещание за продажба на два автомобила, лап-топ и готварски печки, измамения предал сумата от 5 000 лв., като е уговорен от непознатия да го изчака на паркинга за да се уредят формалностите по сделката в близкия офис на митницата. След около 15 мин. 53 годишния мъж установил, че е измамен и подал сигнал в полицията. Работата по установяване самоличността на извършителя на измамата продължава от служители на Второ Районно управление на МВР - Бургас.





Ключови думи: грабеж, пистолет, кражба, кражба на гориво,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |