В новините
 
16.06.2009 12:46   Новината е видяна 4798 пъти
Влади Радев и Гита готови с ново парче – Make It Better

Един от най-новите и амбициозни български денс проекти е готов с втория си официален сингъл. Колаборацията между Влади Радев (www.myspace.com/vladyradev) и Гита (www.myspace.com/gitahouse), която изгря през 2008 г. с песента Summer Glory, сега има и своето продължение – сингълът Make It Better. (Чуйте новото Make It Better тук: http://www.youtube.com/watch?v=O1lHfNPs_jU )


Парчето е издържано в стила на предшественика си – хитов денс/хаус саунд, с латино елементи и силен женски вокал, повлиян от соул и фънк музиката. Настроението на Make It Better е изцяло лятно и свежо, текстът е романтичен и позитивен, и е дело на певицата Гита. Музиката също е написана от нея, а аранжиментът и актуалното звучене са изцяло изпипани от Влади. В момента дуетът подготвя и видеото към песента, което се очаква да тръгне с началото на лятото.


Дуетът между музикалния продуцент и чаровната певица изгря лятото на 2008 г. почти на шега. Двамата се запознават в интернет в сайта MySpace, където откриват доста прилики в музикалните си предпочитания. Влади Радев, като продуцент има много идеи за парчета, и в този момент Гита със своите над 10 години като певица се оказва точният човек за вокалните партии. Двамата решават да пробват съвместна работа и по този начин се ражда парчето Summer Glory. Песента е създадена изцяло за собствено удоволствие и музикантите я разпространяват само сред приятели и колеги. Отзивите са изцяло положителни, а много от първите, чули изпълнението, сравняват вокалите на Гита с тези на невероятната Аманда Уилсън (една от най-известните певици в съвременната денс музика).


Благодарение на хитовото си клубно звучене и приятно лятно настрение обаче, Summer Glory впечатли най-добрите български диджеи и само месец по-късно Влади и Гита разбраха, че песента им се е превърнала в абсолютен хит в дискотеките. След неочаквания начален старт те решиха да заснемат и видеоклип на изпълнението, който бе подкрепен от редица известни млади лица от българския шоубизнес. Последва нова приятна изненада – всички музикални телевизии завъртяха видеото към Summer Glory, проектът им получи номинации за дебют на наградите на Фен ТВ и бе сред призьорите в конкурса за авторска музика MusicSpace. Дуетът участва и на най-големият музикален фестивал, който се проведе у нас – Spirit Of Bourgas.


Влади Радев и Гита се надяват да затвърдят името си на музикалната сцена с новия си амбициозен сингъл Make It Better. “След успеха на Summer Glory очакванията ни са да достигнем до още повече хора. Много се забавлявахме по време на записите и композирането, и смятаме, че това се е отразило и на крайния резултат”, споделят музикантите. 


Чуйте новото Make It Better тук: http://www.youtube.com/watch?v=O1lHfNPs_jU


Видеото към дебютното им парче Summer Glory гледайте тук: http://www.vbox7.com/play:5d83c8ea


БИО


Гита Петкова е роден в град Пловдив.

Пее от 15 годишна и от тогава музиката е нейния живот. Гита сама композира и пише текстовете към всички свои песни! Пяла е с много пловдивски групи от, които най-популярната е "EL PASO". Най-известното парче на групата се казва "Ти Не Дойде", като то бива завъртяно в ефира на BG Радио и участва в престижния за това време конкурс "Песен на Годината". Следват 3 години през, които Гита работи и се изявява в Швейцария. Там се запознава с DJ-еи и продуценти и след като записва няколко парчета в студио в Монтрьо , е поканена да участва в проект с "Future Sound Music Group". Заедно с тях Гита записва 4 сингъла за година като всичките биват издадени на плоча и се продават в специализирани магазини в централна Европа. Повече информация за проекта можете да откриете на уебадрес: www.futuresoundmusicgroup.com
За Гита следват две поредни участия в "Music Idol", но не успява да влезе във финала и двете години, като не и достигат само милиметри. Гита коментира участието си с лека усмивка и насмешка : "...пеенето и музиката не могат да бъдат съревнование". За Момента Гита се изявява в пиано бар "SMILES" където всички могат да се насладят на уникалния и глас. За годините през, които Гита се занимава с музика е оставила над 15 проекта с наши и чужди музиканти. Авторската и музика наброява над 40 неиздавани композиции! За първи път Гита представи свои авторски парчета на голямата сцена на фестивала Spirit Of Bourgas. 


Влади Радев е роден в гр. София.

Професионалната му кариера  започва през далечната 1999-та г., когато той е едва на 18.  Вече близо 10 години той развива своите професионални умения като саунд дизайнер във водещи радиостанции и студиa в България. Специализира „Звукостудийни технологии и продуцентство“.

През годините, създава и собствено радио шоу за клубна музика, където всъщност открива и своята голяма страст. Следват редица самостоятелни участия като DJ из страната, а през есента на 2007 година, той реализира и първият си по-сериозен музикален проект – ремиксът към песента „За тебе песен нямам“ на Невена. Негов ремикс има и песента „ Различна си“ на Стоян от втория сезон на Music Idol. Той работи още и върху аранжиментът на песента „Summertime“ на Жорж и Аксиния. Съвсем логично идва и срещата му с Гита, с която започва да създава и свои самостоятелни авторски проекти, сред които е и дебютният сингъл „Summer Glory“.





Ключови думи: Влади Радев, Гита,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |