В новините
 
17.06.2009 20:23   Новината е видяна 8885 пъти
Бургаските „лидери” подкрепят протеста срещу проблемите на любителския риболов

Кандидатите за народни представители на ПП ЛИДЕР от Бургас застанаха зад исканията на Инициативния комитет по проблемите на любителския риболов в България. В специална декларация в подкрепа на протеста те настояват да се спре бездействието на държавните органи по въпросите на любителския риболов у нас.

     Въпреки че има приет закон за рибарството и аквакултурите, който е съобразен с всички изисквания на ЕС, вече повече от две години и половина българската администрация не е предприела нищо, за да подпомогне рибарите при усвояване на европейските фондове. Нещо повече, бездействието на държавните институции доведе до рязко влошаване на състоянието на обектите за риболов, пълна липса на регламентация на правилата за стопанисването им и развитие на бракониерството, се посочва в декларацията.

      Водачът на листата за народни представители от Бургас и мажоритарен кандидат Мирослав Севлиевски посочи, че въпросите на риболова са ключови за Черноморския регион. Рибарството е един от основните поминъци тук, затова ние се ангажираме да предприемем незабавни действия по въвеждане на европейски стандарти при възлагане на управлението на рибните ресурси и опазването и развитието на аквакултурите.

     Настояваме спазването на българското законодателство да се превърне в принцип на държавно управление, както подобава на една правова държава и страна – членка на ЕС, а не да се използва като способ за привличане на привърженици по време на предизборна кампания, заяви областният координатор на ПП ЛИДЕР и кандидат за депутат Димитър Колев.

     Любители риболовци се събраха днес на митинг пред Министерството на земеделието и горите в столицата. Те протестираха срещу влошените условия за любителски риболов, липсата на реален стопанин във водните обекти, ширещото се безогледно бракониерство и неприлагането на Закона за рибарството и аквакултурите. Те искат и отговор на въпроса къде потъват средствата, предвидени за зарибяване на водните обекти.




Ключови думи: народни, представители, ЛИДЕР, Бургас, любителски, риболов, държавни, рибарството, кандидат,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |