В новините
 
17.06.2009 20:27   Новината е видяна 6997 пъти
Екзотични сънища в Бургас пренесе кюстендилски художник

Валери Цветков и съпругата му Симона пиха бира и хапнаха цаца преди откриването на изложбата в компанията на любезната домакиня Ружа Георгиева /вдясно/

Сочни дами по изрязани бански не на плажа, а в изложбена зала се виждат рядко. В Бургас обаче апетитната гледка в “Богориди” настанява художникът Валери Цветков. На загорелите красавици партнират палави дефлини, сюжетите са  морски. Серията, която наподобява картичките, продавани във ваканционните селища по Черноморието, е част от изложба под надслов “Цветни сънища”.  Правена е за галерия на германския остров Зюлт, където отмарят хамбургските милионери и е съобразена с вкуса на тамошните летовници, признава художникът. Композицията е направена от отделни морски елементи, които изглеждат като колажи.
Екзотиката се допълва от големи платна с тигри и слонове. Ярки макове, рози и ириси разцъфват още в галерията. Натюрморти с плодове завършват  селекцията на художника за бургаското представяне.
“От младежките си години тръгнах по пътя на фигуралната композиция,  повлиян от сюрреализма на Салвадор Дали” - казва Цветков, който е завършил стенопис в Националната художествена академия. Признава, че картините му намират много почитатели, но има и хора, които ги отричат напълно. 
Преди откриването художникът и жена му Симона не пропуснаха да се попекат на плажа и да се топнат в морето. Същото ще направят и утре, преди да потеглят към горещия Кюстендил.

Автор: Петя ЯНАКИЕВА
в-к Фактор




Ключови думи: художник, изложба,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |