В новините
 
19.06.2009 02:31   Новината е видяна 8850 пъти
Несебърски съветници натискат да се строи в Стария Несебър

 Партия ДЕЛА се демаскира като напълно незаинтересована от обществения интерес на Община Несебър и демонстрира лош политически ПР, с цел грубо манипулиране на медиите. Относно днешна пресконференция на ДЕЛА в Бургас за измислени от тях „крупни далавери” с общински терени Община Несебър заявява следното:

               1. Преговорите за замяна на 23 дка собственост на „Феста Холдинг” АД в Стария Несебър за 11 дка в новия град не са протичали на тъмно и в неизвестност. Напротив – те се водят от миналата година, отразени са още тогава в медиите и са обсъждани многократно както с общинските съветници, така и с гражданите на Несебър.
               2. Темата е обсъдена на Комисия по ТСУ към Общински съвет Несебър в петък 12 юни 2009 г., за което има официален подписан протокол. Комисията е свикана по искане на Председателя на ОС г-н Благой Филипов и е разгледала предложението за спасяване на Старинния Несебър от строителство. Атанас Терзиев е бил търсен многократно по телефона, но не се е отзовал с присъствие на комисията. Вчера отново Терзиев е бил търсен по телефона е качеството си на Председател на комисията по ТСУ и отново не е осъществен контакт с него. Това показва за съжаление системен отказ от изпълнение на основни задължения на Атанас Терзиев като общински съветник по важни въпроси за обществото.
               3. Преговорите за замяната на теренът в Стария Несебър е изцяло с цел да бъде спасен историческия полуостров от мащабно строителство, което неминуемо ще застраши статута на Несебър като град-паметник под егидата на ЮНЕСКО.
               4. Изчисляването от ДЕЛА на сумата от 8 млн. евро загуба за Общината от сделката за 23 дка срещу 11 в новия град е абсолютно невярна и манипулативна. Според устройствените планове теренът от 23 дка на полуострова, притежаван от „Феста Холдинг” в момента има повече показатели за застрояване от терена, който им се предлага от Общината. Въпросните 11 дка попадат в брегоукрепителна зона и от тях могат да бъдат застроени едва 5 дка по тази причина.
               5. С действията си и опитите на ДЕЛА да отклонят общественото внимание от сериозните проблеми свързани с техни съветници, администратори и членове, те нанасят огромна вреда не само на гражданите на Несебър, но и на всички българи. Опасността поради подобни манипулации и политически популизъм да се провалят преговорите с „Феста” може само да доведе до реално строителство на атракцион с делфинариум в Стария Несебър, което е юридически законно. Това наистина би било нещо фатално и необратимо, изцяло по вина на ръководството на ДЕЛА.
               6. Позицията на Община Несебър е категорична и открита. Тя е обоснована и оповестена още в началото на този мандат. Според нас строителството на делфинариум в Стария Несебър е недопустимо и ние търсим вариант да го предотвратим. Вместо да съдействат за това, което удовлетворява обществения интерес, от политическа партия ДЕЛА решават да излъжат евтино, за да си направят пошла реклама. Интересно е, че в същото време, противопоставяйки се на замяната, те не предлагат никакъв алтернативен подход за запазване на земята на полуострова.
               7. Надяваме се ръководството на „Феста Холдинг” да прояви разбиране и да не се откаже от постигнатото трудно споразумение, тъй като позицията на ДЕЛА не е позиция нито на мнозинството в Общинския съвет, нито на несебърските граждани.

 
 




Ключови думи: ДЕЛА, Община, Несебър, политически, общински, Преговорите, Феста, Холдинг, съветници, Атанас, Терзиев, делфинариум,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |