В новините
 
19.06.2009 02:38   Новината е видяна 5262 пъти
противодействие на икономическата криза

Ръководството на КНСБ оценява намеренията на кабинета за замразяване работните заплати на стотици хиляди работници и служители като поредна необмислена единична инициатива под егидата на противодействие на икономическата криза. Вместо последователни реални действия за стимулиране на българската икономика и осигуряване на  приходи в държавния бюджет, демонстрира се активност, която води до допълнително ограничаване на потребителското търсене. Икономията от заплати днес ще нанесе траен отпечатък и ще провокира последици с логичен прокризисен ефект. Вероятно управляващите не се тревожат от набиращата мащаб и дълбочина негативна ситуация в потреблението на  стоки и услуги за ежедневието и бита  или оценяват положително, може би и като свой принос, трайните промоции и снижени цени в магазините на страната, за които отново няма желаещи.

      Конфедерацията не приема за разумен и далновиден отказът да се изпълни планираното юлско увеличение на бюджетните заплати. Администрацията не сe състои само от ръководители и висши чиновници – там работят хиляди ниско и средноплатени специалисти и служители, на които се разчита да движат държавната машина и решават общинските дела, а и да поправят сегашния имидж на страната в Европа. Предстоящите правителствени решения  ще ощетят неаргументирано и незаслужено учителите и другите специалисти, здравните работници и работещите в културни институции.

         Синдикатът от името на своите членове отново настоява да се проведе юлското осъвременяване на заплатите за всички в бюджетните организации и дейности. Отправяме призив да се намерят други щедро планирани разходи, подходящи за окастряне.

      Господа управляващи, имате десет дни за размисъл и подготовка на очаквания акт за увеличение на заплатите, ако не - на 16 юни ще чуете силния глас на наемните работници и държавните служители на площада, под прозорците на сградата, в която се коват решения за „благото на народа.”  

 





Ключови думи: заплати, работници, служители, увеличение, бюджетни,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |