В новините
 
23.06.2009 08:39   Новината е видяна 9153 пъти
ЛИДЕР и Новото време дариха кръвта си на болни и умиращи

Ръководството на ЛИДЕР и Новото Време дари собствената си кръв на болните и крайно-нуждаещи се гражадани в Бургас. Само за няколко часа Лидерите събраха над 25 литра. Акцията бе започната лично от Областния координатор на ЛИДЕР и шеф на Надзорния съвет на Общинска банка Димитър Колев в 8.00 ч. сутринта на 22 юни. Втори след него на леглото в кръвния център легна адвокат Момчил Момчилов – председател на Новото Време в Бургас. Колев и Момчилов са съответно на 2-ро и 5-то място в кандидат-депутатската листа на ЛИДЕР. Хуманният пример на жертвоготовност бе последван от общинското ръководство на партията и десетки членове, които доброволно се присъединиха към инициативата.

         „Аз не дарявам кръвта си заради изборите, а защото съм убеден, че това е дълг на всеки гражданин. Правил съм го над 15 пъти и това е традиция за семейството ми.”, сподели Момчил Момчилов. Колев допълни, че апелира дарената кръв да бъде използвана приоритетно за служителите на МВР, пострадали при изпълнение на служебния си дълг в защита на обществото.

         На фона на търговците на кръв и на заинтересовани близки, които за съжаление единствено пълнят банките с животоспасяващата течност, масовата акция на ЛИДЕР изглеждаше наистина уникална и предизвика нескритото възхищение на медиците. „Подобен акт е най-достойното нещо, което може да бъде направено. Толкова е рядко в наши дни, лично да дадеш пример, с който да демонстрираш на дело изконни човешки ценности и собствена самоотверженост в името на живота!”, не скри вълнението си д-р Станка Маджурова, Началник на кръвния център. Тя изказа специалната си благодарност на Лидерите, които действително напълниха празните банки и осигуриха кръв за месеци напред. На свой ред кръводарителите обещаха да превърнат това в практика, за да стимулират цялото обшество да събуди заспалата си съвест пред нуждите и болките на ближните си. Всички се отказаха дори от полагаемите се 2 дни домашен отпуск, които се дават по закон, при кръводаряване.

 





Ключови думи: ЛИДЕР, Новото, Време, кръв, Бургас, Колев, Момчил, Момчилов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |