В новините
 
26.06.2009 18:40   Новината е видяна 6576 пъти
Велко Вълканов представи Българската Лява Коалиция в Бургас

"Българската Лява Коалиция" е единствена в левия спектър на българското политическо пространство и там няма конкуренция сред другите партии и коалиции, които застават пред избирателите за предстоящия вот. Това каза в Бургас водачът на листата на "Българската Лява Коалиция" Илия Божинов. Той допълни, че и „Коалиция за България” и БСП не предлагат автентична лява политика и за пример посочи водача на червената листа в Бургас Пламен Орешарски, бивш зам. председател на СДС.

     "Българската Лява Коалиция" е съставена от три партии - "Българската левица", "Отечествена Партия" и "Партия на Българските Комунисти". В листата за Бургас под номер 10 за изборите са включени 18 кандидати. След водача Илия Божинов се нарежда Емилия Томова, а трети е Иво Маринов, който е и мажоритарният кандидат на коалицията.

     За представянето на коалицията в Бургас пристигна и Велко Вълканов, от "Партия на Българските Комунисти", който е кандидат във Варна. Опитният парламентарист изложи основните идеи на коалицията за развитието на страната. Ако успее да се пребори за доверието на избирателите и влезе в парламента, коалицията обещава сериозно да разшири държавното начало в управлението на обществото. Според Вълканов в наши дни държавата е абдикирала от своите функции във всички сфери на обществения живот – икономическа, социална, културна. Държавата трябва да стане силен икономически фактор и да влияе съществено върху икономическите процеси, смятат от лявата коалиция. Частният интерес трябва де се подчини много по-осезателно на обществения интерес, трябва да се развива кооперативното начало – това са част от другите акценти в програмата на "Българската Лява Коалиция". Решаването на проблемите в здравеопазването, образованието и съдебната система са също сред въпросите, приети като първостепенни от кандидатите на коалицията. Велко Вълканов призна, че дори и представена парламента, няма да е по силите на "Българската Лява Коалиция" да направи промените, тъй като ще е малцинство. Той обаче обеща, че нейните представители ще надават вик на тревога, ще мобилизират общественото мнение и ще привличат вниманието на гражданите към належащите за решаване проблеми. Крайно време да се появи една левица, която да застане на левия фланг на парламента и да отстоява интересите на българския народ, заявиха кандидатите за депутати. 

Илия Божинов е съпредседател на "Българската левица", учредена на 4 април тази година. Той е роден в София. Завършил е специалност "Математика и математическо моделиране" в Софийския университет. Основател на ГИСДИ - Гражданска инициатива за свободни и демократични избори през 1994 г. Член на Съвета по информационни технологии към Президента на Република България от 2001 г. Бивш член на ВС на БСП. 

Емилия Томова е родом от гр. Камено, Бургаска област. Завършила е „Икономика и управление на съобщенията” в УНСС – гр. София. Има 25 години стаж в системата на Български пощи и БТК. Работила е и в сферата на застраховането. В момента е изцяло отдадена на ангажиментите си в "Българската левица". 

Иво Маринов се занимава с хотелиерство в Несебър и отблизо е запознат с проблемите на туризма и развитието на Черноморието. Син е на Клара Маринова.




Ключови думи: Велко Вълканов, Българска Лява Коалиция, Бургас, кандидат, партии, избирателите, левица, Партия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |