В новините
 
26.06.2009 08:52   Новината е видяна 6198 пъти
Превантивен център против насилието отваря врати в Бургас

Център, който ще оказва реална юридическа и социална помощ на жертви на домашно насилие, престъпления и наркомания, отваря врати в Бургас. Той ще бъде открит от кмета Димитър Николов и директорът на Областна дирекция „Полиция” комисар Васил Едрев.

Проектът се реализира по силата на тристранно споразумение между Община Бургас, ОДП-Бургас и Асоциация ”Деметра”. Мотото на центъра ще бъде: ”Заедно срещу насилието”. В него ще се ще консултират жертви на домашно насилие, ще се разработват и изпълняват проекти и програми за превенция на насилието и престъпността, войната по пътищата, наркоманиите.

Превантивният център се намира на ул. ”Мария Луиза” №9. Помещението е осигурено от Община Бургас, която ще заплаща и консумативите по неговата подръжка. Ремонтните дейности и обзавеждането са дело на Областна дирекция ”Полиция”-Бургас, а Асоциация „Деметра” осигурява юрист и социален работник, които ще обслужват центъра.

Официалното откриване е насрочено за 14.00 часа на 29.06.09 г. /понеделник/. Като официални гости са поканени представители на социален дом „Коджакафалията”, Деян Костов - директор на Бургаския затвор, Вълчо Вълчев - директор на дирекция „Социално подпомагане” - Бургас и др.

 





Ключови думи: жертви, домашно насилие, Областна дирекция, Община Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |