В новините
 
04.07.2009 06:49   Новината е видяна 5655 пъти
С тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицейски служители започна празника по отбелязване на 130-тата годишнина от създаване на Министерство на вътрешните работи в Бур

С тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицейски служители започна празника по отбелязване на 130-тата годишнина от създаване на Министерство на вътрешните работи в Бургас. В нарочно приветствено слово Директорът на Областна дирекция на МВР Бургас Комисар Васил Едрев подчерта отговорността, която служителите на реда носят на плещите си, както и нуждата от повишаване на доверието от страна на хората в полицейската институция. С поздравителен адрес към присъстващите полицейски служители се обърна представителят на Областното ръководство на “Националния съюз за безопасност и охрана” - г-н Руси Русев.

     Най-очакваната в тържествената церемония част се оказа награждаването на отличените в организирания от Областна дирекция на МВР Бургас и “Ротари клуб” - Бургас общоградски конкурс за есе, снимка и рисунка по темата “Наркотици” - призовите места заеха :

   - в раздел ЕСЕ - единадесетокласничката Диана Стоянова от Търговската Гимназия

   - в раздел РИСУНКА - Мария Станчева от Английската гимназия

   - в раздел СНИМКА - Зорница Радулова от Английската гимназия

     В общоградския конкурс се включиха 78 средношколци, някои от които подадоха свои творби и в трите раздела. Наградите връчиха нотариус Милена Илчева - пас-президент на “Ротари клуб” - Бургас, г-жа Ружа Стойкова - председател на комисията по “Обществена дейност” на “Ротари клуб” - Бургас.

     Тържественият ден продължи с официална церемония по награждаване на изявени личности, подпомогнали създаването на ДНК-лабораторията в Бургас, открита преди броени дни от Министъра на вътрешните работи - г-н Михаил Миков. С негова нарочна заповед на кметовете на Община Бургас и Община Несебър - г-н Димитър Николов и г-н Николай Димитров, както и на членът на Управителния съвет на Сдружение «Доверие и закрила», подкрепящо дейността на бургаската полицейска структура бяха връчени пистолети «ЧЗ» и комплект боеприпаси. С пистолет е награден и Кметът на Община Царево, подпомогнал изграждането на ДНК-лабораторията в Бургас и митнически пункт със собствен печат и граничен контролно-пропускателен пункт в Царево.




Ключови думи: церемония, полицейски служители, вътрешните работи, Областна дирекция, Ротари клуб, конкурс,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |