В новините
 
08.07.2009 14:46   Новината е видяна 4958 пъти
Летни празници на изпятата поезия “Солени ветрове” – Бургас
Летни празници на изпятата поезия “Солени ветрове” – Бургас

Летните празници на изпятата поезия се организират от Клуб за авторска песен «Кръгът на Барда» и Народно читалище «Фар» – Бургас, с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Основните цели на празниците са:

- Стимулиране активна творческа позиция към процесите на развитие на гражданското общество и приобщаване на страната към европейските ценности чрез създаването на нови поетично-музикални произведения.
- Популяризиране на стойностната изпята поезия, изграждане на мост между различните поколения по отношение познаването и разбирането на авторската песен.
- Подкрепа на една сериозна и в същото време достатъчно атрактивна алтернатива за младото поколение, а именно качествената и високохудожествена песен в противовес на пошлата масова поп-фолк култура.

Празниците се провеждат в два последователни дни (петък и събота), в разгара на лятото и са част от Културната програма на Община – Бургас.
Празниците имат конкурсен характер, като темата на конкурса се определя от Кръгът на Барда.

Р Е Г Л А М Е Н Т
за провеждане на Летните празници на изпятата поезия «Солени ветрове» – Бургас 2009

През и 2009 година Празниците ще се проведат на 24 и 25 юли, на открита сцена „Охлюва” в Морската градина. В случай на лоши атмосферни условия е предвиден вариант на закрито.

Конкурсът е за авторска песен, написана през последните две години, на тема „СРЕЩУ ВЯТЪРА”, която позволява както изразяване на активна гражданска позиция, така и търсенето на нови поетични изразни средства и музикални форми.

Желаещите да се включат в Празниците изпълнители следва в срок до 17 юли да потвърдят участието си на e-mail адрес bardbs@abv.bg. Желателно е заявката за участие да се съпровожда от кратка автобиографична справка, изготвена по начин, по който участникът желае да бъде представен на сцената.

Официалната програма на Празниците включва следните концерти:

24.07. 16,30 Откриване
„СРЕЩУ ВЯТЪРА” – І част от Конкурсната програма
19,30 „И ТОВА НАРИЧАМЕ МОРЕ” – Избрани песни на морска тематика
25.07. 16,30 „СРЕЩУ ВЯТЪРА” – ІІ част от Конкурсната програма
19,30 „СОЛЕНИ ВЕТРОВЕ” – Гала-концерт
Награждаване и закриване

Концертите „СРЕЩУ ВЯТЪРА” имат, освен конкурсен, и представителен характер. Участниците се представят с по 2 песни с общо времетраене не повече от 10 мин., като предварително обявяват песента за конкурса (в случай, че има такава).

В концерта „И ТОВА НАРИЧАМЕ МОРЕ” участниците предварително подават заявка и изпълняват по 1 песен на морска тематика.

Песните се изпълняват на живо, с акустични инструменти. Препоръчва се да се пее отчетливо, за по-добро възприемане на текстовете. Не се допуска пеене на синбек.
В Гала – концерта ще прозвучат наградените песни, както и най-доброто от другите концерти.

Предвидени са Награди за най-добра песен, отговаряща на темата на конкурса, както и други награди с решение на Кръгът на Барда.

Организаторите си запазват правото да не допускат до участие изпълнители, които по един или друг начин нарушават добрия тон и позитивния дух на Празниците.

Настаняването на участниците и гостите започва от 13 ч. на 24 юли, в хотел „ПАРК” в Морската градина. Хотелът се намира на 200 м от Северния плаж и на 15 мин. от Открита сцена „Охлюва”. Организаторите поемат нощувките на участниците на 24 и 25 юли, както и другарската вечеря след закриването на Празниците. Осигурена е възможност за нощувка на съпровождащи лица и фенове срещу 15 лв. на вечер.

За справки и допълнителна информация:
0887 888 501 Емил Ангелов
0878 776 893 Светлана Стоянова
0888 368 288 Христо Граматиков






Ключови думи: празници, поезия, авторска песен, Община Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |