В новините
 
09.07.2009 18:52   Новината е видяна 4827 пъти
Заловени са заподозрени в отвличането на Стоян Стоянов

вама мъже, подбудители и помагачи в отвличането на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, са задържани във вторник във Варна, съобщи на нарочна пресконференция днес Административния ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас - Ангел Ангелов. Спрямо двамата варненци - Нено Стоянов, 30 годишен и Стоян Колев, 37 годишен е взета прокурорска мярка за неотклонение «задържане под стража за 72 часа», като предстои гледането на постоянна мярка за неотклонение в Окръжен съд - Бургас. На двамата задържани е повдигнато обвинение за отвличане и проявена особена жестокост към лицето.

     Съпричастността към отвличането на Стоян Стоянов от двамата варненци е потвърдена от шестима свидетели, разпитани в хода на разследването - част от тях са от Бургас и Варна, но има и от други градове, съобщи прокурор Ангелов. Нено Стоянов и Стоян Колев са извършили отвличането за пари, като са им обещани и други услуги от поръчителят на деянието. По думите на прокурор Ангелов, самоличността на поръчителят е известна, както е уточнена и схемата по която е извършено престъплението. Към момента обаче не са събрани достатъчно данни за да му се повдигне обвинение. Лаконично бе отбелязано, че поръчителят е българин от фирма, имаща конкурентни на фирмата на Стоян Стоянов бизнесинтереси. Дейността на фирмата на поръчителят се е разпростирала на територията на цялата страна, но прокурор Ангелов не пожела да се ангажира с месторегистрацията й. Бургаският прокурор уточни, че подаваната към медиите информация е максимално пестелива, поради етапа на разследване, но подчерта че отвличането няма връзка с Тодор Стамов - Малкотърновския, а е породено от бизнесинтереси.

     По думите на Директорът на ОДМВР Бургас - Комисар Васил Едрев по образуваното преди година и половина досъдебно производство за отвличането на Стоян Стоянов се е работило непрекъснато от страна на полиция и прокуратура, като в сформиран следствено-оперативен екип са вкючени както прокурори от Окръжна прокуратура - Бургас, разследващи лица от МВР Бургас и служители от всички структури от системата на МВР. Издирвателните мероприятия основно са провеждани от служители от Сектор „Борба с организираната престъпност», но не само към бургаската полиция, а и от други Областни дирекции в страната. Комисар Едрев подчерта, че в следствените и оперативно-издирвателните мероприятия интензивно са се включили и служители от Главна дирекция за борба с организираната престъпност - София.

     За сложността и тежестта на образуваното досъдебно производство се изказа и прокурор Ангелов, който го определи като «единствено по рода си в неговата практика, дело, в хода на което са ангажирани страшно много хора».

     Прокурор Ангелов не се ангажира с информация за състоянието на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, като пестелива уточни, че към настоящия момент няма труп и поради това не може да се говори за убийство. Ангел Ангелов подчерта, че към момента все още не е искан никакъв откуп и че данни за преките извършители на отвличането няма. 




Ключови думи: отвличане, бизнесмен, Стоян Стоянов, Окръжна прокуратура, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |