В новините
 
09.07.2009 19:08   Новината е видяна 5108 пъти
Холандската денс гилдия със самостоятелна сцена на SPIRIT OF BURGAS

Второто издание на музикалния фестивал „Духът на Бургас” /SPIRIT OF BURGAS/ ще се проведе на 14, 15 и 16 август 2009 г. Мястото е същото - Централният плаж на град Бургас и прилежащата му част от Морската градина.

Eдна от интересните новости тази година е напълно самостоятелната сцена, посветена на холандския електронен звук. Върху GO DUTCH STAGE ще се изявят около 20 имена от съвременната денс електроника на Холандия. Минимъл, техно и хаус ще звучат в тази зона от полунощ до рано сутрин в трите последователни дни на феста.

Нощта на 14-ти август е запазена за артистите на издателската компания Remotearea, приоритетно презентираща дебютанти с голям потенциал за звездна кариера. Тогава в Бургас ще се представят руснакът Makcim, който от години живее в Холандия и се увлича от дълбокия ритмичен секси хаус и супермодерния минимъл; Lauhaus - диджей и продуцент с десетгодишна кариера на холандската клубна сцена; Boris Werner, който редовно пълни денс клубовете на Амстердам, ще участва с много разнообразен сет, вариращ от хаус, през минимъл до енергично техно; Julien Chaptal - талант, вече признат от големите в електронната музика. Първата вечер на GO DUTCH STAGE ще се случи и с подкрепата на промоутърската агенция Kazz Electronic.

Една от институциите на холандската електронна сцена - Rush Hour, ще презентира артистите, които подкрепя, през втората фестивална вечер. Сред тях е Antal - иноваторът на звука. Останалите са наследственият диджей и продуцент Cinnaman; представителят на new school вълната Tom Trago; емблематичното име за холандския електронен ъндърграунд Aardvarck; Nacho Patrol /известен още като Legowelt/, чиито диджейски търсения минават през дълбокия чикагски хаус, романтичния гето технофънк и еврохоръра.

Финалната нощ на GO DUTCH STAGE ще мине под знака на организацията Welcome to the Future. Тогава ще се изявят William Kouam DJoko - бивш танцьор, чиято същинска соло кариера на диджей започна през миналата година; Quazar - дуото, прочуло се още през 1991 г. с дебютния си рилийз “Seven stars/Day glo”; Tom Ruijg, който ще промотира на SPIRIT OF BURGAS най-новата си продукция; представителката на женското съсловие в света на диджеите - Dorine Dorado; Robert Powlson, известен с практиката да включва в сетовете си жива музика; Wouter Smith, който ще застане зад пулта заедно с приятеля си Rob Powlson; Tony Boogs, гостувал вече в България на едно от изданията на музикалната конференция SeeMe; Rik и всичко това върху фона на перкусионни изпълнения на живо от A3 Abbo.

GO DUTCH STAGE е спонсорирана от MUSICXPORT и 365 MAG.

MusicXport.nl е инициатива на Buma Cultuur и Music Center the Netherlands (MCN), чиято цел е да популяризира профила на холандските артисти извън границите на страната им. Инициативата работи, като установява контакти с агенти, промоутъри, фестивали, звукозаписни компании и медии, които захранва с информация за своите артисти и изявите им. MusicXport.nl също така организира промоции, развива консултантска дейност и прави маркетинг анализи на съответния чуждестранен пазар.

365.mag е международно електронно списание, отразяващо международни денс събития, например Winter Music Conference в Маями или Popkomm в Берлин. В собствената си страна списанието подкрепя музикални събития и клубове като Panama, Sugar Factory, Doornroosje и club 013. Списанието е партньор на фестивалите Rockit open air, Free your mind и Amsterdam dance event, където обикновено се грижи за организацията около уъркшоповете.
 

Повече информация за артистите на GO DUTCH STAGE можете да намерите в сайта www.spiritofburgas.com.

Билетите за фестивала се продават от 18 май в мрежата на Евентим.

Еднодневен билет струва 40 лв.

На входа на фестивала дневен билет ще струва 50 лв

Тридневните билети са на цена 100 лв.

На входа на фестивала те ще струват 120 лв.




Ключови думи: Бургас, денс, хаус, диджей, продуцент, артисти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |