В новините
 
15.07.2009 14:49   Новината е видяна 7155 пъти
Стартира Клубен тур „С коктейл за Емо” в заведения по Южното ни Черноморие

16 са артистите потвърдили  участието си до  момента 
16 български  артисти ще свирят по време  на клубния тур „С коктейл  за Емо”. Той стартира от 24 юли и продължава до 02 август и ще се проведе в 5 заведения по Южното ни Черноморие. Специално за кампанията ще бъде изготвено специално меню „С коктейл за Емо”, включващо фрешове, безалкохолни и алкохолни коктейли на промоционални цени, като част от сумата отива в помощ на Емо. 
Артистите, потвърдили участие до момента са MC TROLEY – водещ, Ambient Anarchist и Виктор Георгиев, Teamdream, Creative – Калин Върбанов и Боряна, UFOtv, DJ Marten, Ивайло Евтимов – Furioso, DJ Oto, DJ Zion - Zionlionz Soundsystem, DJ P6U - Zionlionz Soundsystem, DJ Kickon & Emil Prize (Camp Sessions), bedbug STUDIO (Carrera & Chinchila), Рут Колева, Negy / FARS, Михаел Велков, Александър Стoйков и Божидар Симеонов. За да задържат елемента на изненада организаторите запазват тайна някои от имената, включили се в тура. 

Заведенията, които подкрепят кампанията са бар  „Малката Текила” (гр. Созопол), бар  „Памперо” (к-г Смокиня), бар „Баш бар” (к-г Градина), бар „ Mood” (гр. Лозенец) и– бар „Памперо” (к-г Арапя). Във всяко едно от местата ще бъде разположена стационарна урна, в която допълнително ще се набират средства за инициативата.

Срещу 2лв., желаещите  да подкрепят каузата могат да участват и в благотворителна  изложба (която ще се състой след 2.08.2009 в гр. София), като нарисуват картина  на избрана от тях тема, с осигурените от организаторите материали.

Отворена  е дарителска сметка

В лева BG09UBBS80021071849320 В евро BG58UBBS80021430707310

Или изпрати  дарителски sms

с текст DMS Emo на номер 17 777 (за всички gsm оператори)

http://emilharizanov.hit.bg/emo.swf

Официален сайт на Емо www.save-emo.org

 

Допълнителна информация:

Емил  Василев Харизанов е син на керамиците Васил и Пепа аризанови. От малък проявява интерес към занаята на родителите си и учудва със сръчността и начина си на мислене, неприсъщи за възрастта му. По-късно е приет в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”. Там Емил доразвива таланта и уменията си, като обръща особено сериозно внимание на часовете по скулптура. След успешното си дипломиране, Емил полага изпити и е приет в Академията за приложни изкуства във Виена. Той е сред малцината в курса на известния австрийски професор по скулптура и мултимедии Ервин Вурм, който отличава Емил, възлагайки му самостоятелни задачи и упражнения. По време на обучението си във Виена той работи и се издържа сам като първоначално разнася пици, а по късно работодател му става самият Ервин Вурм. 

През изминалата 2008 година Емил завърши шести семестър от следването си в Академията за приложни изкуства във Виена. През лятото на същата година, на 24 август, инцидент промени живота му и го прикова към болнично легло. При скок от кей, не по висок от метър, в плитчина на Варненското езеро, счупва пети шиен прешлен. В момента двадесет и три годишният Емил е в съзнание, парализиран от раменния пояс надолу с частична подвижност в ръцете, но с висок шанс за оздравяване. Израелският неврохирург проф. д-р Юлий Трегер (заместник директор на израелската клиника Льовенщайн), който дойде лично в дома на сем. Харизанови, за да прегледа Емил, смята, че за възстановяването му има над 90% шанс.

За тази цел  е необходимо събирането на средства за лечение и ехабилитация извън  България, надхвърлящи 200 000 евро. Вариантите до момента са два: Изрел в клиниката Льовенщайн и Параплегичен център в Швейцария в клиниката Нотвил. В момента се проучват и други клиники в Германия и Словения.

След преживяната  силна депресия вследствие травмата и парализата, Емил възвърна най- силната лечебна сила – вярата и волята си за пълноценен живот.
 
 

Благотворителни дейности в подкрепа на Емил Харизанов  до сега
 

• Благотворителна  изложба в НУИИ “ Илия Петров”

Първата инициатива за събирането на пари за лечението на Емо беше изложбата, организирана от бивши негови съученици от Националното училището за изящни изкуства "Илия Петров" в София. Изложбата се състоя на 22 и 23.12.2008 година в сградата на училището. Само за два дни бяха събрани 45 000 лв., което покрива 1 месец в ре хабилитационна клиника в чужбина.

• Благотворителен търг

Благотворителен търг, организиран от арт център "Алтера", бе проведен на 29.01.2009 година от аукционна къща "Виктория" в Галерия „Академия” на ул. Шипка №1 и успя да събере 15 200 лева. На търга бяха изложени творби на художници като – Греди Асса, Андрей Даниел, Кристо и Жан Клод, Светлин Русев, Дечко Узунов и др.

• Благотворителна  изложба

Благотворителната изложба в Параклиса на Националната галерия събра около 10 000 лева, като по-голямата част беше от спонсорите. Изложбата се състоя от 24.03.2009 до 29.03.2009 година.

• Благотворителни концерти

През месеците април и май се проведоха 9 благотворителни  концерта в столичният клуб Backstage, от където са събрани приблизително 17000 лв. Бандите подкрепили Емо са: PHUTURE SHOK, PANICAN WHYASKER, ОСТАВА, Д2, ГРАФА, АКАГА, SKILLER, FREE WILL SOCIETY, MIND TRIPS, UNLIMITED & RUTH, Dirty Purchase, Маряна Попова, Любо, LAST HOPE, Brothers in blood, BFDM, Babyface Clan, r.o.b.t.f, ILLMATE: Ruth WASH MC logo5 Fars

• Благотворителна  изложба

На 21 май 2009 г. телевизия „Алма матер” и инициативният  комитет организират благотворителна изложба в помощ на кампанията. Известни български художници предоставиха творбите си за благородната кауза. Цялата сума от продажбата на творбите беше преведена за лечението на Емил Харизанов. Изложбата се проведе в галерия „Академия”, гр. София.

Телевизия “Алма  матер” се включи в кампанията "Да спасим Емо с изкуство", като създаде инициативен комитет, който да подпомага всички благотворителни прояви на каузата. За председател на инициативния комитет беше поканен Светослав Кокалов – Ректор на Националната художествена академия. Сред останалите членове на комитета са известният режисьор и оператор, носител на много международни награди – Радослав Спасов, както и Георги Лозанов, Софийски университет, Росица Обрешкова, НАТФИЗ, Петя Тетевенска, член на управителния съвет на БНТ, Валерия Велева, вестник “Труд”, Борислав Зюмбюлев, вестник “24 часа”.

• Благотворителна  изложба

Една различна благотворителна изложба. Каузата  обединява изкуството, музиката и природата. На 11.06.2009 в клуб Т 1000 ще бъдат изложени произведения на студентите от програма Пластични изкуства на НБУ, както и творби на студенти от Националната художествена академия, близки и приятели на Емо. Организирани са и редица други мероприятия в подкрепа на Емил Харизанов, Във град Варна на 29.04.2009 се състоя благотворителен концерт с участието на деца от "Националното училище по изкуства " Добри Христов. На 24.04.2009г. в град Виена бе организирано благотворително парти в негова помощ.

*Чрез DMS , Емо  събира 23637 смс-а само за месец  декември. От тогава до момента  са както следва; за месец януари – 11091, февруари – 10360, март – 9928, април – 10475, май – 7212 смс-а.




Ключови думи: харизанов, емил харизанов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |