В новините
 
15.07.2009 14:58   Новината е видяна 6085 пъти
Надеждната енергийна система на Великобритания – модел за електроразпределителните мрежи по света

Над 80% от британските електроразпределителни мрежи използват  „интелигентна мрежа” на GE за постигане на заложените от правителството производствени цели

15 юли 2009 г. — Наложените през 1990 г. във Великобритания строги правила, свързани с приватизацията на енергийната индустрия, превърнаха електрическата мрежа на страната в една от най-надеждните в света. Над 80% от британската електроразпределителна мрежа е под контрола на технологията „смарт грид” („интелигентна мрежа”). Тази технология е гаранция, че изискванията за надеждност могат да бъдат постигнати и поддържани. Успехът на Великобритания може да служи за пример по целия свят като най-добра практика за това как да се прилагат успешно инициативи за подобряване на надеждността.

От 2001 г. насам комуналните  доставчици на услуги, и най-вече електроразпределителните дружества на Острова, са обект на сериозни парични санкции при  продължително прекъсване на електроподаването, при неспособност да изпълняват изискванията за надеждност, неспазване на правилата за докладване на проблеми с надеждността, както и при неспособност да съблюдават достатъчно високи стандарти на обслужване на клиентите – пряко и по телефона. В същото време за спазване на посочените от властите цели, операторите биват възнаградени, когато постигат висок стандарт на изпълнение. 

В отговор на заложените от правителството правила, комуналните  фирми подобряват управлението на разпределителните си мрежи и поддръжката при прекъсвания на електричеството. Това се извършва чрез преустройство на начина на наблюдение на системата и нейната производителност, както и чрез усъвършенстване на управлението на натоварването на мрежата, контрол на прекъсванията и ново качество на обслужване на клиентите. В резултат на положените усилия днес Великобритания се радва на една от най-надеждните енергийни инфраструктури в света, показват данни на правителството в Лондон. С въвеждането на поощрителни мерки за качество на ниво разпределение в Обединеното кралство е постигната норма от средно четири сериозни прекъсвания на електрозахранването за период от пет години.  

Днес по-голямата част от британските електроразпределителни дружества използват системата  ENMAC (Electrical Network Management and Control – Управление и контрол на електрическата мрежа) на GE. Чрез ENMAC доставчиците непрекъснато получават информация в реално време за състоянието на мрежата, за търсенето на електричество, както и за производителността на системата. ENMAC ускорява и процеса на възстановяване на електроподаването при прекъсвания, като помага за пренасочване на електричество към проблемните зони и за по-ефективното действие на ремонтните екипи.

На ниво пренос на енергия, където властите също са въвели съответните стимули и поощрения, нивата на надеждност достигат до невероятните 99,99983%, става ясно още от данните на британското правителство.

В последно време  загрижеността за екологията, икономиката  и капацитета на енергийната система променят начина, по който правителства, регулаторни органи, доставчици на комунални услуги и потребители гледат на електроснабдяването. Вземайки пример от Великобритания, други държави също въвеждат нови изисквания за надеждност.

„Електроразпределителните дружества са изправени пред страховита комбинация от предизвикателства през идните години,”, смята Кийт Редфърн  – генерален директор на европейското звено на GE Energy, предлагащо решения за електропреносната и електроразпределителната системи. „Новите регулации налагат много по-строги стандарти за производителност, а това се случва във време, когато доставчиците трябва да подменят остаряла инфраструктура, да посрещат все по-нарастващо търсене на електроенергия и да включват в системите си все повече ток, генериран чрез възобновяеми източници. GE създава решения от типа „интелигентна мрежа”, за да помогне на комуналните фирми да запълнят тези липси, като в същото време подобрят производителността си.”

Най-новата версия на ENMAC е интегрирана в системата на GE за управление на прекъсванията в електроподаването. Тази версия носи името PowerOn и тя взаимодейства със съответните звена по обслужване на клиентите и контрол на енергийния поток. Така доставчиците могат в реално време да предоставят на потребителите най-актуална и точно информация за сроковете на възстановяването на подаването на ток, както и за статуса на цялата мрежа.

Повече от 70 електроразпределителни дружества в цял свят вече обновяват  и подобряват мрежите си, благодарение на технологията „интелигентна мрежа” на GE.

На базата на сътрудничество с други индустриални сектори, GE е готова да достави една от най-широките гами от предложения за модернизиране на електрическите системи, по цялата верига от електроцентралата до потребителя. От интелигентно оборудване, през технологии за превозни средства с хибридно захранване, до доставката на технологии за енергия от обновяеми източници и интелигентни електромери, GE има волята и знанията, необходими за осигуряване на по-висока енергийна продуктивност по цялата верига между производители и крайни потребители.

За GE Energy

GE Energy (www.ge.com/energy) е  един от водещите световни  доставчици на технологии за  производство и доставка на  електроенергия. Приходите на компанията  през 2008 г. достигнаха 29,3 млрд. долара. Базирана в Атланта, Джорджия, GE Energy оперира във всички сфери на енергийната индустрия, в т.ч. производството на енергия от въглища, нефт, природен газ и ядрено гориво, както и от възобновяеми източници, като вода, вятър, слънце и биогаз, и други алтернативни горива. Огромен брой продукти на GE Energy са сертифицирани по ecomagination – корпоративна инициатива на GE за внедряване на пазара на нови технологии, чиято цел е да помогне на клиентите си да се справят с предизвикателствата по опазването на околната среда.

За GE

GE е диверсифицирана  глобална инфраструктурна, финансова  и медийна компания, чиято основна  задача е да се справя с  ключови за съвременния свят  нужди. От енергия, вода, транспорт  и здравеопазване, до достъп до пари и информация, GE обслужва свои клиенти в повече от 100 държави, а за компанията в световен мащаб работят над 300 000 души. За повече информация, посетете уеб сайта на корпорацията, на адрес http://www.ge.com. Мотото на GE е „Въображението в действие” (Imagination at Work).




Ключови думи: електроразпределителни мрежи, мрежа, правила, енергийна, индустрия, електрическа мрежа,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |