В новините
 
24.07.2009 05:36   Новината е видяна 5095 пъти
Поети с китари се изправят „Срещу вятъра”

22 поети с китари ще участват в най-новия конкурс за нова авторска музика в Бургас - "Срещу вятъра", който ще се проведе за първи път на 24 и 25 юли /петък и събота/ от 16.30 часа на открита сцена "Охлюва" в Морската градина. Те са селектирани от общо 40 кандидати от цялата страна. Конкурсът е част от летните празници на изпятата поезия под надслов "Солени вевтрове", провеждащи се също за първи път в Бургас.

Жури ще бъде "Кръгът на барда" - единствен по рода си у нас, като решенията ще бъдат взети с консенсус. Основен критерий при изпятата поезия е самата поезия - 50%, по 25% са за музика и изпълнение - съобщи на пресконференция Христо Граматиков, който изказа благодарност за перфектното съдействие в организацията на конкурса от страна на Община Бургас.

Заместник - кметът по образование и култура Йорданка Ананиева изрази увереност, че тази новост в културния календар на Бургас ще се превърне в чудесна традиция.

Гражданите и гостите на Бургас ще имат възможност да чуят и видят изпълнители с различна творческа физиономия, със свое място в палитрата на българските бардове /поети с китара/. Конкурсът ще има и участие от чужбина в лицето на  Майк Блек от Ливърпул, Великобритания.

Веднага след конкурсната програма в петък /24 юли/ от 19.30 часа любителите на възпятата поезия ще могат да чуят избрани песни на морска тематика "И това наричаме море".

Гала - концертът, на който ще прозвучат наградените песни, както и най-доброто от други изяви на бардовете ще се проведе на следващия ден /25 юли, събота/ отново от 19.30 часа. На отличените автори ще бъдат връчени атрактивни предметни награди.

Празниците на изпятата поезия са организирани от Клуба за авторска песен "Кръгът на барда" и читалище "Фар" с подкрепата на Община Бургас.





Ключови думи: авторска музика, Бургас, Конкурс, поезия, бард,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |