В новините
 
27.07.2009 12:33   Новината е видяна 5002 пъти
Завършиха първите летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове”

Първото издание на летните празници на изпятата поезия „Солени ветрове” в Бургас приключи. Културната изява бе оргабнизирана от Клуба за авторска песен „Кръгът на барда” и читалище „Фар”, с финансовата подкрепа на Община Бургас.
В продължение на два дни Морската градина до Казиното бе огласяна от песните на 31 поети с китари, селектирани от повече от 40 кандидати от цялата страна.
Журито и публиката изслушаха 17 нови песни, участващи в конкурсната програма „Срещу вятъра”, а извън конкурса прозвучаха много от вече познатите и обикнати от любителите на бардовата музика песни.
Голямата награда в конкурса за нова песен „Срещу вятъра” спечели Пламен Сивов от Сливен, а специалната награда на читалище „Фар” за защита на духовността получи Ивайло Диманов от София.
Награждаването продължи с атрактивните призове за най-предан фен „Приятел”, връчена на нотариус Иван Кожухаров от Бургас, награда за медийна подкрепа „Прибой”, присъдена на журналиста от бургаския вестник „Компас” Михаил Димитров.
Наградата за оригинално музикално решение „Сол” бе връчена на дуета Румен Спасов /Панагюрище/ – Даниела Пенева /Варна/, а за най-завладяващ темперамент „Гласът на тигъра” отнесе Красимир Йорданов от Пловдив.
С награда за непримиримост и вдъхновение „Черният пясък” си тръгна Бойко Георгиев от София, а на Иван Иванов – Шанса от Айтос бе връчен приза за хуманно отношение и толерантност „Полъх”.
Наградата за добре разказана история „Точка от безкрая” получи Людмил Стоилов – Льоди от София, а Румен Николов пак от София стана носител на наградата за особен поглед.
На раздяла организатори и участници си обещаха следващото лято „Солени ветрове” отново да ги съберат в Бургас, а секретарят на читалище „Фар” Донка Брусева поднесе новината, че песните, представени в първото издание ще бъдат събрани в алманах.






Ключови думи: Солени ветрове, читалище, подкрепа, конкурс, награда, Фар,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |