В новините
 
05.08.2009 08:15   Новината е видяна 9165 пъти
Васил Найденов влуди поколения фенове
Попзвездата Васил Найденов подлуди миналата вечер публиката в Летния театър с двучасов концерт, който се превърна в своеобразен празник и за Стефан Димитров. Лежерен и усмихнат в компанията на певицата Ани Върбанова, композиторът изслуша от първия ред поне 5-6 от най-големите си хитове, писани специално за Васко Кеца. "Откровение", "Сбогом, моя любов", "Синева", "Огън от любов", популярни филмови шлагери вдигнаха на крака публиката, която обсипа певеца с цветя и възторжени викове. Артистичен и пълен с енергия, събрал няколко поколения фенове сякаш за да им докаже, че талантът не умира с годините, накрая Васил Найденов благодари на община Бургас, че помага на българската песен да живее.
Мегашоуто бе предшествано от повторно изпълнение на наградените песни от 27-ото издание на "Бургас и морето" - "Летя", "До утре" и "Танц с вечерния дъжд". С черно-бяла рокля, купена от Гърция, Тони Димитрова излезе за финала на фестивала, а партньорът й в отговорната роля на водеща - Асен Блатечки, се появи в строгия черен костюм от първата вечер, който му бил предоставен като сценично облекло. "Само обувките са си мои, италиански са, за първи път ги обух в един италиански филм", направи важно уточнение за лаченото допълнение на визията си актьорът.
Двамата имаха отговорната задача да обявят и друг победител - този в класацията на журналистите. Песента на Бончо Гроздев "Когато мъжете плачат" по текст на Пейо Пантелеев оглави Топ 5 на медиите в Бургас. Да получи наградата - статуетка, изработена от скулптора Янко Пенев, на сцената излезе певицата Галя Ичеренска, но за голямо разочарование на публиката остана мълчалива.
"Нямаха готовност да пеят, а и ние късно ги информирахме, защото се забавихме с пресмятането на гласовете. Идеята да има такава награда дойде впоследствие, когато сценарият вече беше готов и разчетен до минутки. И аз съжалявам, че композиторът не си носеше саксофона, щеше да ми е приятно да го чуя отново на живо. За догодина ще вземем предвид пропуските", обясни Весела Йорданова, директор на "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" в общината.
Списъкът на журналистическите предпочитания продължава така - второ място за "По пътя", следвана от "Не си отивай", "Танц с вечерния дъжд", а петата позиция е поделена между "Слънчев ден" и "Летя".

в-к Фактор





Ключови думи: Васил Найденов, публика, певица, композитор, Танц,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |