В новините
 
08.08.2009 15:02   Новината е видяна 3627 пъти
Още разкрити престъпления
На 15.07.2009 г. във Второ РПУ – Бургас е получено съобщение от 39-годишен собственик на бургаска фирма, че на 7 юли е назначил на работа 23-годишен мъж за разносвач на стока. След приключване на работния ден, служителят взел без знанието на собственика  оборотните пари в размер на 2 373,73 лв. и се укрил. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия, извършителят – Д.Д. (23) от Хасково е заловен в курортен комплекс “Слънчев бряг”. Задържан е за 24 часа. Работата по случая продължава Второ РПУ – Бургас.

 

На 06.08.2009 г. около 21.00 ч. в РПУ – Несебър е получен сигнал, че в обменно бюро, на ул.”Месемврия” в града е направен опит за прокарване в обръщение на неистинска банкнота с номинал 1000 швейцарски франка. На място е установен извършителят на деянието – 43-годишният И.В. от Чирпан, у когото е намерена още една неистинска банкнота с номинал 1000 швейцарски франка.  В хода на проверката, служителите на икономическа полиция при РПУ – Несебър са установили, че на същата дата И.В. е прокарал в обращение общо  4000 швейцарски франка на стойност 4840 лв. в различни обменни бюра в курортен комплекс “Слънчев бряг”. Неистинските банкноти са издирени и иззети. И.В. е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.244 ал.1 от НК, по което му е повдигнато обвинение. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.  

На 07.08.2009 г.в 8.00ч. в РПУ – Созопол е получено съобщение, че е счупено задното панорамно стъкло на лек автомобил “Шкода-120L"  в с. Извор, общ. Созопол. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от 23-годишния П.Р. от същото село. По случая работи РПУ – Созопол.  

На 06.08.2009 г. в курортен комплекс “Слънчев бряг” служители от икономическа полиция при РПУ – Несебър, съвместно с представители на Патентно ведомство – София са извършили проверка на 21 търговски обекта за установяване нарушения на Закона за марките и географските означения. При акцията са съставени седем акта за установени административни нарушения. Служителите на Патентно ведомство са конфискували стоки, носещи защитени търговски марки на обща стойност 12 500 лв.




Ключови думи: оперативно-издирвателни, курортен комплекс, Слънчев бряг, Несебър, банкнота, номинал, швейцарски, икономическа полиция, стойност, Созопол, Патентно ведомство,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |