В новините
 
16.08.2009 19:20   Новината е видяна 4469 пъти
Ектор Гонзалес пред официалния сайт на Черноморец – Бургас

Венецуелецът  с италиански паспорт Ектор Гонзалес беше привлечен в състава на Черноморец - Бургас в края на миналия сезон и изигра 3 мача с екипа на тима. Халфът блесна още в 1-вия кръг на новото първенство с изравнителния гол за победата над Черно море с 2:1. Попадението беше изключително ефектно – от ъгъла на наказателното поле с удар от въздуха по диагонала.

           Ектор Гонзалес е роден на 11.04.1977 г. в Барута /Венецуела/. Има 56 мача за националния отбор на Венецуела. В родината си е играл за Минерос /Гуаяна/, Карабобо, Каракас, Олимпо /Бая Бланка/ и Маракайбо. В Аржентина е обличал екипите на Колон /Санта Фе/ и Килмес, а в Еквадор – на Депортиво /Куенка/ и ЛДУ Кито.

      Преди да дойде в Бургас, Гонзалес се подвизаваше 3 години в кипърския АЕК /Ларнака/.

          Семеен  е. Със съпругата си Марикса, която  също е от Венецуела, имат две деца: дъщеря Габриела на 11 г. и син Матиас на 4 г.

        
      
      

    * Ектор, срещу Черно море вкара първия си гол с екипа      на Черноморец - Бургас, при това с феноменално воле. Това ли е най-красивото попадение в кариерата ти?
    * Наистина голът беше красив, но по-ценното е, че беше много важен, защото ни помогна да изравним бързо и да върнем интригата в мача. Безспорно поставям този гол в първата тройка на най-красивите си попадения.

 

    * Подвизавал  си се в много отбори и имаш широка база за сравнение. Какво е мнението ти за Черноморец - Бургас и за организацията в клуба?
    * Една от решаващите причини да избера да дойда в Черноморец-Бургас беше именно отличната организация в клуба. Тук се работи изцяло на професионална основа. Преди да взема окончателно решение за трансфера, проучих всичко. Използвах времето, в което ми правиха медицински тестове, за да се убедя, че условията в Черноморец са перфектни. При това не само за кариерата ми на  футболист, а и за живота на семейството ми.

 

    * Крачка  напред или крачка назад е за теб трансферът при акулите?
    * Без съмнение е крачка напред, и то голяма крачка. В България нивото на футбола е много добро. Още по-важно е, че целите на отбора са високи, а аз винаги съм искал да играя там, където амбициите са големи.

 

    * Последните 3 години си играл в Кипър. Там или в България футболът е по-силен?

                - В Кипър се залага много на техниката, а в България се отделя по-          голямо внимание на физическата сила и бързината в разиграването на топката. Футболът тук се доближава повече до стила, който практикуват в развитите европейски държави.

    * Каква е  мечтата ти в Черноморец?
    * Да изпълним целите, поставени от ръководството, като се наредим сред челниците в първенството. Да играем футбол, който да носи удоволствие и да радва хората по трибуните.

 

    * На какви  постове си играл и къде се чувстваш най-комфортно и най-полезен за отбора?
    * Заемал съм различни позиции на терена. В националния отбор на Венецуела играя като десен защитник. Изпълнявал съм функциите и на офанзивен, и на дефанзивен полузащитник. Най-добре се чувствам в средата на терена. В  Черноморец играя именно като халф и постът ми харесва.

 

    * В Черноморец се събрахте футболисти от много националности. Как се разбирате и какви са отношенията помежду ви?
    * За мен не е непознато да съм в един отбор с футболисти от

 
 

      различни  държави. Нямам проблеми, защото през последните години бях точно в такива отбори. Отношенията помежду ни са много добри. Освен това езикът на футбола е еднакъв за всички.

    * С кого от състава си най-близък?
    * Разбирам се с всички момчета, но най-добри приятели са ми аржентинците Фернандес и Карбони.

 
 

    * Кариерата ти на професионален футболист те е отвела до различни точки по света. Не ти ли е мъчно за родината и за близките?
    * От 8 години играя извън Венецуела. С близките и роднините успявам да се виждам, когато ме повикат за мач на националния отбор. В родината се връщам и когато съм във ваканция, както и когато посрещаме големи празници, като Коледа например.

 

    * Интересно е да разберем как се сдоби с италиански паспорт?
    * Имам такъв паспорт от 2 години, защото баба ми по бащина линия е италианка.

 

    * Какво е мнението ти за българите и за страната ни?
    * Преди да дойда в България, разпитах как е тук сънародника си Сичеро, който играеше в Литекс. Той ми каза само хубави неща. Вече сам се убедих, че ми е казал истината. България е много красива, хората са сърдечни. А Бургас е прекрасен град.






Ключови думи: Ектор Гонзалес, Черноморец, Бургас, Черно море, националния отбор, Венецуела, терен, футболисти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |