В новините
 
19.08.2009 14:02   Новината е видяна 5840 пъти
Дейността на правителството - в Интернет

всички постановления, разпореждания и решения, включително протоколните, одобрявани от правителствата на Република България от 1990 г. до сега. Информацията се актуализира непрекъснато с новоприетите актове.

Проектът PRIS е създаден, за да улесни достъпа до информация, и е гаранция за заявената воля на правителството да работи прозрачно.

Системата се поддържа от администрацията на Министерския съвет.

http://pris.government.bg/

Достъпът е свободен, без парола или регистрация. Може да се търси по година, номер на акт, вносител, ключова дума или термин. Когато актът е поверителен - съдържа класифицирана информация, излиза само номерът му и датата, на която е издаден Досега много от актовете на Министерския съвет оставаха скрити, тъй като не подлежат на публикуване в Държавен вестник. Сред тях имаше много решения от голям обществен интерес като това за разделението на дейностите, финансирани чрез общинските бюджети, за приема на студенти, за таксите за кандидатстване в университет, обясниха от правителствената пресслужба. Друг пример е решението на предишното правителство да направи обща фирма с медийния собственик Ирена Кръстева за ремонта на сградата на Националната агенция за приходите. Това решение имаше широк обществен отзвук, тъй като с него кабинетът се разпореждаше със собственост за милиони, но тъй като не подлежи на обнародване, остана скрито. Сега актът, подписан от Станишев, може да се прочете в системата. Първото правителствено решение там е от 3 януари 1990 г. С него тогавашният кабинет начело с Георги Атанасов одобрява законопроекта за академичната автономия на висшите учебни заведения.

От пресслужбата на Министерския съвет обясниха, че новите актове на кабинета ще се качват незабавно, след като бъдат подписани от премиера. Технологията на приемането им обаче често не позволява това да става в деня на гласуването им. Тъй като почти винаги има промени и допълнения, актовете се дават на юристите за окончателно оформяне и след това се носят на премиера за подпис. Документите стават факт, след като им се даде номер в деловодството.





Ключови думи: постановления, разпореждания, решения, протоколи, правителства, Република България, Интернет,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |