В новините
 
26.08.2009 12:06   Новината е видяна 8772 пъти
Паневропейска енергийна конференция
Устойчивата енергия е решение  за преодоляване на икономическата и  финансова криза

Изчерпването  на горивата и задаващата се световна енергийна криза все повече налага в световен мащаб инвестирането  във възобновяеми енергийни източници(ВЕИ).  Световната икономическа и финансова криза ограничава разходите за  енергийни мега проекти, разчитащи на изкопаеми горива.България е бедна на енергийни ресурси и внася над 70% от необходимите енергоносители.Това от своя страна води до енергийна зависимост и несигурност при внос на енергийните доставки.”Енергийният център на Балканите” е напълно зависим от вносни изчерпаеми ресурси, а икономиката ни е 5,6 пъти по енергоинтезивна от средното ниво за ЕС.

Темите за нуждата от нова енергийна стратегия на България, енергийната ефективност, бъдещето на ядрената енергетика в Европа събира в Свищов на 28-29 август експерти, учени, еколози, журналисти, представители на НПО от над 10 европейски страни.

Организираната от коалиция „БелеНЕ” Паневропейска енергийна конференция си поставя за цел да покаже проблемите в енергийния сектор в Европа , както и да предложи решения за тях.

Анализите върху  развитието на енергийния пазар на Балканите, както и на потенциала за  развитие на възобновяеми енергийни източници в България ще  бъде с приносен характер към необходимостта от  преосмисляне на енергийната политика на България.

Докладът за  претърпелия провал „атомен ренесанс”  в Европа е добър повод за стимулиране  на зелените , чисти технологии, които са и най-доброто средство за действие по забавяне въздействието от климатичните промени.

 

След многобройните  доклади и коментари на тема строеж на АЕЦ „ Белене” излезли в  последните години, ние ще представим нови данни и анализи, които да подпомогнат надяваме се скорошната раздяла с илюзията  АЕЦ „Белене”, както и прекратяването на най-голямата кражба и източване на държавния бюджет в най-новата българска история.






Ключови думи: енергийна, финансова криза, възобновяеми, енергийни, енергийна, Европа, енергиен,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |