В новините
 
09.09.2009 06:58   Новината е видяна 7088 пъти
Атанас Терзиев носи отговорност за узаконяване на заменките
Председателят на Комисията по ТСУ към ОС –  Несебър Атанас Терзиев носи основната  отговорност за забавянето на разглеждането  на проекта за изменение на ПУП, за терена на „Старозагорския лагер” в Несебър. Защо комисията по ТСУ не е разгледала въпроса повече от месец след внасянето му от Председателя на ОС – Благой Филипов на 04.08.2009 г. в комисията и на 24.07.2009 г. в Общински съвет? Защо няма протокол и не е внесено официално становище на комисията в сесия на Общински съвет? Защо поради бездействието на г-н Терзиев, като Председател са изтървани всички законови срокове за реакция от страна на колективния орган – Общински съвет? 

       Кой е действителният виновник – е  повече от ясно и е извън коментар кой е изпълнил задълженията си и кой не е направил нищо с различни фиктивни оправдания.

       Защо  г-н Атанас Терзиев ИЗЛЪГА, че Община Несебър не е реагирала на заменките и ги е държала „на тъмно”, след като е имало активни преписки по инициатива на Кмета на Общината и Прокуратурата за оспорване законосъобразността на действията на НУГ и ДАГ?

       Община  Несебър не е страна по въпросните заменки, но е направила всичко възможно да ги оспори. Атанас Терзиев ИЗЛЪГА веднъж, а след като беше разобличен се опитва да се измъкне с допълнителни „уточняващи” въпроси!

       Г-н  Терзиев е общински съветник от Несебър  и като такъв е имал възможност да се информира за конкретните юридически стъпки по казуса със заменките и  тяхната хронология. Вместо това, той  предприема епистоларни обвинения чрез медиите, но не е направил до сега никакви постъпки, за да разбере как точно стои въпроса и какво реално може да се направи, за да се защити обществения интерес и този на жителите на Несебър.

       Липсата на желание да бъде точно информиран и тиражирането на некомпетентни и лъжливи информации по медиите, го легитимира, като тотално незаинтересован от общия интерес, а единствено от персоналното си присъствие на ВСЯКА ЦЕНА в медийното пространство, независимо дали говори истината, или лъже. 

       Атанас Терзиев беше разобличен в лъжа и клевета. Разкрито беше неговото съзнателно, или несъзнателно бездействие по придвижване на обсъждането на проекта за изменение на ПУП на заменените от държавата терени в Несебър! Докато Общината си върши отговорно работата и се отчита за всяко свое действие, но не се бие в гърдите. Ако държавата, в лицето на изпълнителната и съдебна власт, е узаконила дадени актове, Община Несебър не носи вина, въпреки, че е ощетена от това и се е опитвала с години да защити интересите си.

       Невъзможно  е да водим диалог с Терзиев и партията му, когато отсреща няма никаква конструктивност и елементарна компетенция, а хора, които единствено играят провинциален политически театър с некадърен режисьор и неграмотен сценарист. 

       Нека  Председателят на партия ДЕЛА и Комисията по ТСУ Атанас Терзиев просто и ясно да отговори на въпросите които касаят персонално неговата работа и отговорности, а не да бяга от въпросите с въпроси. Нека всеки да носи отговорност пред гражданите за собствените си действия. Искаме да обобщим:

       Единствено  комисията по ТСУ е тази, която  трябва да внесе за разглеждане в  ОС проекта за изменение на ПУП. Председателят  Терзиев не го е направил до сега! Изтървани са всички законови срокове! В срок не е пусната нито една жалба срещу въпросните заменки, или проекта за изменение на ПУП, когато е имало възможност за това! През времето тази битка е била водена от Общинска администрация и Кмета Николай Димитров! Това са фактите!

       ЗАЩО  Атанас Терзиев тръгва „в атака” едва тогава, когато вече е твърде късно и, дори за неюристите е ясно, че законовите срокове са пропилени? И то по негова вина!

       Отговорите  на тези въпроси се дължат на несебърските граждани! И то подкрепени с документи, а не с голословни словоизлияния. На първо време – ДНЕВЕН РЕД от Комисията по ТСУ с включения казус със заменените терени за разглеждане и ПРОТОКОЛ от решение на тази комисия ще свършат работа! Изглежда, за съжаление, такива НЯМА! Ето това е същественото пред съда на общественото мнение и медиите!

       След  манипулациите с делфинариума сме свидетели на пореден пошъл и неуспешен опит за черна компроматна кампания. 

       Тази  практика на партия ДЕЛА бе осъдена  неотдавна с обща ДЕКЛАРАЦИЯ на всички останали политически сили и съветници, представени в ОС Несебър, които  се възмутиха, че действията на ДЕЛА и председателя й ..„сами по себе си говорят за липсата на МОРАЛ в политиката, водена от ПП ДЕЛА, от която ние категорично се дистанцираме."




Ключови думи: Несебър, Атанас Терзиев, заменки, политически, партия ДЕЛА,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |