В новините
 
15.09.2009 14:33   Новината е видяна 4358 пъти
Сдружение „Жени за обединена Европа” зарадва с подаръци бургаски ученици

 За  първия учебен ден бургаското сдружение  „Жени за обединена Европа”  поздрави малките второкласници  от „в” клас от НБУ „Михаил Лъкатник” - Бургас. Иванка Балева и Димитрина  Буланова зарадваха малчуганите с учебни помагала, като комплектите бяха специално подбрани за момиченца и момченца. От името на нестопанската организация те се обърнаха към децата с пожелание да бъдат все така усмихнати, да са първи в учението и игрите. Напомниха им също така, че в техните ръце е бъдещето на Родината.

     Днешните  второкласници получиха името си „Цветята на Европа” миналата учебна година, когато външният министър Румяна Желева /тогава евродепутат/ пое ангажимента да бъде кръстница на класа. Инициативата за кръщаването на класа от отличници е на сдружение "Жени за обединена Европа".

     Със своите постижения в учението „Цветята на Европа” дават сериозен повод  на дамите от сдружението да се гордеят с тях. Като истински малки таланти, 25-те деца могат да се похвалят с десетки грамоти и отличия от конкурси, олимпиади и състезания, с много първи места и медали по математика, литература, приложни изкуства и спорт.

     Днес, в началото на новата 2009/2010 учебна година, класният ръководител на II „в” клас Росица Колева увери дамите от сдружението, че нейните ученици и занапред ще бъдат сред най-добрите и най-старателните, сред тези, за които може да се каже: „Те са истински европейчета”!

     Родителите  на малките второкласници също бяха развълнувани и благодариха на дамите от сдружение „Жени за обединена Европа” за вниманието, с което дариха деца им в този толкова важен за тях ден.

     Бургаските  „Жени за обединена Европа” не за пръв път подават ръка на деца от масовите училища и на деца със  специални потребности. За миналата учебна година възпитаниците на бургаското помощно училище „Отец Паисий” получиха телевизор от членовете на сдружението.




Ключови думи: бургаско сдружение, Жени за обединена Европа, второкласници, учебна година,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |