В новините
 
18.09.2009 13:05   Новината е видяна 3862 пъти
Син наследява баща си в „А” юношеска група след 28 години

 Една  от футболните традиции е синове да наследяват бащите си на терена. В „Черноморец-Бургас”  примерите за приемствеността на поколенията не са един и два. Най-актуален е случаят с фамилията Тузакови. Бащата Петко е играл за бургаския клуб в последния сезон 1980/81 г. на „А” юношеска група, преди тя да бъде закрита. От това лято обаче БФС взе решение да възроди групата с 15 отбора-участници, сред които естествено е „Черноморец”. Любопитното е, че в състава на малките „акули” пак фигурира футболист с името Тузаков. Това е Георги, по-големият син на Петко. Така след 28 години момчето от набор-93 наследява баща си в „А” юношеска група. Още по-интересното е, че го наследява на неговия пост – десен бек.

     Петко Тузаков израства в школата на „Черноморец” при треньора Христо Димитров-Ричката. По време на казармата 2 години играе за дубльорите на „Славия”, а после се подвизава в отбори от Бургаска област. Днес Петко работи като елтехник в „Лукойл Нефтохим”. Също като баща си, Гошо се отличава с бойкост и непримиримост в действията на терена. Надминава го с вкуса към атаката, който доказа с реализирания гол в последния мач при победата над „Пирин” с 5:0.

     Футбол  в „Черноморец-Бургас” тренира и по-малкият син на Петко Тузаков. Ясен е роден през 1996 г. и играе като ляв халф във възрастовата формация за деца.




Ключови думи: терен, Черноморец-Бургас, Петко Тузаков, футбол,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |