В новините
 
08.10.2009 09:30   Новината е видяна 4372 пъти
Баскетболният „Черноморец” тръгва по пътя към върха

„Целта ни е да станем първи. Ако това не се случи през този сезон, ще стане през някой от следващите”, заяви президентът на „Черноморец Бургас” Димо Костов на пресконференция по повод предстоящото участие на отбора в елитната Национална баскетболна лига. С нова селекция и възродени амбиции „Черноморец” иска да стигне до медалите още през този сезон. Това не се е случвало от началото на 90-те години на миналия век.
Първата официална пресконференция на клуба се проведе в Заседателната зала на Община Бургас, която е и негов основен спонсор. В нея взеха участие зам.-кметът с ресор спорт д-р Лорис Мануелян, началникът на отдел „Спорт” в Общината Веселина Деведжиева, президентът на „Черноморец” Димо Костов, треньорът Дечо Коешинов, капитанът Димитър Рошманов, новият център на тима Брус Браун и Иван Атанасов – член на УС на клуба.
Основно оръжие на бургазлии през новия сезон ще бъде 212-сантиметровият Брус Браун, роден в гр. Ричмънд, Вирджиния. Оказа се, че в спортната кариера му върви да играе все край морето – състезавал се е в Тунис, Австралия, Португалия и сега в България. В отбора е привлечен и друг американец – Дуейн Мортън, който има зад гърба си 6 сезона в родното първенство. Сред другите нови попълнения са Пламен Алексиев и Атанас Пенев, които идват от Варна, Мартин Хорозов от Ямбол, Асен Саралийски от „Рилски спортист”. „Черноморец” много ще разчита на капитана си Димитър Рошманов, на Минчо Алексов /играе в клуба повече от 20 години/, както и на младите Емил Бинев и Ростислав Алексов.
Треньорът Дечо Коешинов се ангажира постоянно да дава на талантите от родната школа възможност да се обиграват, защото тяхното развитие е основа за дългосрочните планове на клуба. За тази цел по примера на София и Видин в Бургас на широка основа ще се организира ученическа лига, за да се наблюдават и привличат в баскетболното семейство 8-10 годишни деца. Съдействие в тази посока ще окаже зам.-кметът с ресор образование Йорданка Ананиева.
Ръководството и състезателите на „Черноморец” горещо призоваха бургазлии да посещават редовно техните мачове и да подкрепят отбора. Те се надяват и на повече съдействие от страна на бизнеса, тъй като издръжката на един професионален отбор с амбиции е доста скъпо начинание.
„Искаме да стане така, че когато автобусът на гостуващите отбори влиза в Бургас, на противниковите състезатели да им се свиват сърцата, да знаят, че въобще няма да им е лесно тук. За това много може да помогне бургаската публика”, каза още Димо Костов.
Едно от условията за участие в Националната баскетболна лига е да има платен вход за срещите. Билетите в Бургас ще струват 2 лв., за ученици и пенсионери – 1 лв. По инициатива на „Черноморец” и Община Бургас хора с увреждания ще могат да посещават домакинските срещи на отбора безплатно. За тази цел при входа на спортна зала „Бойчо Брънзов” вече е изградена рампа.
Програмата за срещите на „Черноморец” в Националната баскетболна лига през сезон 2009/2010 г. е публикувана и в сайта на Община Бургас, раздел „Предстоящи събития”. Първият официален домакински мач на отбора е на 17 октомври от 18.00 часа срещу „Ямбол”.






Ключови думи: пресконференция, баскетбол, Черноморец, клуб, зала, Община Бургас, зам-кметът, бургазлии,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |