В новините
 
07.10.2009 07:21   Новината е видяна 3543 пъти
Jerzy Buzek:

При откриването на пленарната сесия на Европейския парламент днес в Брюксел, председателят на ЕП Jerzy Buzek коментира резултатите от референдума в Ирландия, трагедията в Месина и навършването на три години от убийството на Анна Политковская. Относно референдума за Лисабонският договор, Jerzy Buzek изрази своята радост от резултата на вота, като според него "това беше голям ден за Ирландия и голям ден за Европа". След това той подчерта, че ратификационният процес ще продължи в Полша и Чехия.

 

Според председателя на ЕП референдумът в Ирландия представлява победа за гражданското общество и показва нуждата от "информиран дебат" във всички страни от ЕС. След това той изтъкна, че "ратификационният процес ще продължи и ще имаме положителни резултати в двете оставащи страни [които все още не са ратифицирали договора, Полша и Чехия]. Получих уверения от полския президент, че той ще подпише Договора след референдума в Ирландия." След това Jerzy Buzek изрази своята надежда, че чешкият президент Vaclav Klaus ще направи същото, след като чешкият Конституционен съд се произнесе по въпроса.

 

"Целта на Лисабонския договор е да даде на Европейския съюз средствата да посрещне предизвикателствата на 21 век", продължи той. "Трябва да продължим да разсейваме страховете на нашите граждани относно енергийните въпроси, безработицата и имиграцията."




Ключови думи: Европейския, референдума, изрази, своята, като, голям, Ирландия, След, това, процес, продължи, Полша, страни, след, чешкият,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |