В новините
 
10.10.2009 21:43   Новината е видяна 4021 пъти
Бургас рекламира в Брюксел потенциала си в областта на възобновяемите енергийни източници

Голям интерес сред потенциалните инвеститори предизвика докладът за „Добрите практики и потенциала на Бургас в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност”, представен в Брюксел от зам.-кмета на община Бургас Атанаска Николова.

Бургас участва за втори пореден път в инициативата „OPEN DAYS” /Дни на отворените врати/, която се провежда от 5 до 9 октомври 2009 г. в столицата на ЕС.

Тази година българската морска община се представя активно в две събития от богатата програма на „OPEN DAYS”. На 6 октомври се проведе форумът „Регионални решения на климатичните проблеми - добри практики”, модериран от Уилям Жилет от Изпълнителна Агенция по конкурентноспособност и иновации към Европейската комисия. В него Бургас представи своя опит и добри практики заедно с представители на региони от Италия, Унгария, Полша, Гърция и Румъния.

Именно на този форум зам.-кметът Атанаска Николова акцентира върху потенциала и възможностите на Бургас да предостави добри условия за инвестиции в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност.

Останалите участници и гостите на събитието са били впечатлени не само от уникалното географското положение и природните дадености на региона, но и от целенасочената политика, която Община Бургас води за насърчаване на инвестициите в тази област. Интерес към Бургас са проявили предприемачи от Германия и Италия, които са заявили желание да посетят града, за да се запознаят на място с възможностите за инвестиции.

На 7 октомври община Бургас бе представена и във форума „Регионални иновации”, съвместно с партньори от Италия, Холандия и Великобритания.

Инициативата „OPEN DAYS” се провежда за седма поредна година и е най-голямото събитие в календара на Европейските институции, чрез което се отдава признание на значимата роля, изпълнявана от градовете и регионите в цялостната реализация на проекта за Обединена Европа. 
Ключови думи: практики, Бургас, възобновяеми енергийни източници, община,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |