В новините
 
20.10.2009 18:50   Новината е видяна 6713 пъти
Кметът пред гръцка телевизия: Бургас не желае петролопровод

Кметът  пред гръцка телевизия: Бургас не желае петролопровод

Екип  на националната „  СКАЙ” тв с предаване  за отношението на бургазлии към  проекта „Бургас  – Александруполис”

Приоритетни за нашата община са проекти, свързани с развитието на туризма и леката промишленост, а не такива, които застрашават околната среда като петролопровода „Бургас – Александруполис”.

Това заяви днес  в интервю за гръцката телевизия  „СКАЙ” кметът на Община Бургас Димитър  Николов. Според него с участието  си в референдумите в Бургас, Созопол  и Поморие местното население категорично е изразило позицията си против петролопровода и с този факт е запознато и българското правителство. Николов заяви още, че в крайна сметка решението за участието на България в проекта ще се вземе от държавата, но че той като кмет не може да не изрази и защити позицията и интересите на хората от морските общини в региона.

Според кмета, продължава да стои проблема с изключително оскъдната информация за реалните параметри на проекта, за технологията на разтоварване, за липсата на ясни екологични гаранции, за бъдещите рискове, както и за конкретни финансови параметри и ползи за общините и държавата.

„Не знаем до колко  населението в Гърция е информирано  за всичко това, но Бургас е изключително чувствителен по отношение на екологията си и затова настроението към изграждането на петролопровода е негативно. Още повече, че Бургаският залив е най- красивият по българското Черноморие и хората с основание смятат, че тази природна даденост трябва да се опази”, заяви още в интервюто Николов. 

Предаването за проекта  „Бургас – Александруполис” с  интервюто на бургаския кмета, мнения на бургазлии и на Даниела Божинова – представител на неправителствения  сектор ще бъде излъчено на 26 октомври от 11 ч. по телевизия СКАЙ.

То може да бъде гледано и директно в интернет на адрес www.folders.gr. В предаването ще участват на живо бившия министър по енергетиката на Гърция, който е подписал предварителното споразумение за осъществяването на проекта, представители на екологични гръцки организации, общински съветници от Александруполис, представители на руската страна. 




Ключови думи: Бургас, петролопровод, бургазлии, Бургас – Александруполис, община, Димитър Николов, референдум, Созопол, Поморие, Николов, морски общини, Даниела Божинова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |