В новините
 
20.09.2004 13:53   Новината е видяна 3836 пъти
Източното пленяващо обаяние на България
В медиите може да се появяват информации за развитието на проблема с ирландските инвестиции в изграждането на курортно селище в Поморие, но българското Черноморие вероятно все още ще привлича ирландските туристи и през следващия сезон с големите си плажовете, топлото време и ниските цени. Ценителите на вкусното меню или бутилка качествено вино, ще се насладят на вкусната местна кухня и ще обърнат няколко чаши ароматно българско червено вино за половината от парите, които биха дали в родината си.
Градовете Бургас и Варна разполагат с летища, от където може да се стигне до курортите Слънчев бряг и Златни пясъци.

Докато българските думи за тези курорти са малко трудни за изговаряне, то на английски език имената им са толкова приветливи.
Тези курорти никога не са имали исторически имена на селища. Осем-километровата ивица, известна сега като Слънчев бряг, е била пустош до 1958 г., когато комунистите са я разработили като курорт. Днес тя има 120 хотела, а има и още, които са в процес на строителство. Наблизо е и град Несебър, който допълва курорта.

За разлика от Слънчев бряг, Несебър е един от най-старите градове в Европа и под закрилата на ЮНЕСКО. Историята му е от преди 4000 години и той е бил последователно тракийско селище, гръцки колониален град, румънски гарнизон и византийска военноморска база. Руините на античната крепостна стена датират от III или IV век, докато църквите са от V и VI век, а тези от средновековния период са фино дело на български и византийски архитекти. Градът е приятно място за разходки, с калдъръмени улички, сергии и отлични рибни ресторанти.

От другата страна на Слънчев бряг се издига малък хълм, където хан Крум установил лагера си по време на военен поход през 812 г. Днес ресторантът там е кръстен в негова част - “Ханска шатра” и е наистина страхотно място да хапнеш. Сервитьорите са облечени като воини на хан Крум, а вечер там се организира циганско шоу.

Българите започват вечерята си със салата, като пият бавно ракия. Всъщност да опиташ традиционно българско блюдо може да отнеме известно време. Храната е силно повлияна от Турция, така че често в ще откриете чушки и ястия от пилешко в блюдата. Има, обаче, страхотно изобилие от салати, като повечето от зеленчуците в тях са собствено производство.
Сирената са много вкусни и дините зреят бързо там, в България, особено в плодородната северна част на страната на страната, в географската област Добруджа.

Ако решите да посетите в България, ще се смесите с туристи от Чехия, Русия, Сърбия, Израел, Румъния и Македония, които от години идват в страната.
Българските курорти се отличават от тези в Испания по това, че най-близо до плажа са разположени скъпите хотели, докато по-скромните хотели и апартаменти се намират по-далече от морето.
В хотелските минерални басейни с голяма популярност се ползват водната терапия и водолечението.
Това все пак е място с лечебни минерални изводи и кални бани.
Богато украсеният минерален извор в хотел “Виктория Палас” на Слънчев бряг има баня в турски стил и вани в стил Клеопатра, и предлага различни видове водни терапии.

Нивото на благоприличие не е същото като у дома, затова пригответе се забравите за своите задръжки.
Варна е най-големия черноморски град. Там се намира българската военноморска академия, което я превръща в град изпълнен с живот.
Една от най-големите забележителности е православната катедрала с нейните красиви кубета. Разбира се западът и тук присъства, точно срещу катедралата има закусвалня на KFC
Има и делфинариум, и забележителен археологичен музей, както и много магазини, в които могат да се купят кожени, дървени или керамични изделия.
Съвсем близо са курортите Слънчев бряг и Албена, която е затворен частен курорт.

Сред многобройните хотели и ресторанти има улици със сергии, където предлагат да ви нарисуват портрет, да ви сплетат плитки, правят се ретро-фотографии и има оригинални подаръци.
Освен, че предлага слънчеви ваканции, в България има много планини и е достатъчно студено, за да може през зимните месеци да се карат ски. Хотелите може да не са толкова луксозни като тези в Алпите, но предлагат добри условия.

Българите са изключително дружелюбни, компетентни и предлагат добро туристическо обслужване.
Те са винаги готови да ви заговорят и помогнат, и се отнасят с гостите с изключителна любезност.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |